Hafızlık alanında 4, ezan okuma bölümünde ise 16 okulun yarıştığı program hakkında bilgi veren Danişment Gazi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Orhan Demir, Çorum’da 2015-2016 öğretim yılında Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün teşviki ile ilk defa hafızlık sınıfı projesinin Danişment Gazi Ortaokulu’nda 24 erkek öğrenci ile hayata geçirildiğini belirtti. 2016-2017 öğretim yılında ise 60 erkek 44 kız öğrencilik 4 şube ile eğitime devam ettiklerini belirten Orhan Demir, düzenlenen yarışmanın kaybedeninin olmayacağını, yarışmaya katılan ve izleyenlerin kazanacağını vurguladı. Önemli olanın Kur’an-ı Kerim’i hıfz edenlerin o kutlu mesajları hatırlatmaları olduğunu belirten Orhan Demir, Kur’an-ı anlamaya ve idrak etmeye çalışan nesillerin her geçen gün sayılarının arttığını kaydetti.

Yapılan açış konuşmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu başkanlığındaki jüri heyetinin değerlendirmelerini yaptığı yarışma başladı.

Hafızlık yarışmasında Danişment Gazi İmam Hatip Ortaokulu’ndan Samet Yankun birinci olurken, Alaca İHO’dan Ali Kaplan ikinci, Türkiyem İmam Hatip Ortaokulu’ndan Yunus emre Dölek ise üçüncü oldu.

Programın Ezan okuma bölümünde ise danişment Gazi İmam hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Yaşar Şahin birinci olurken, Alaca İmam Hatip Ortaokulu’ndan Ferit Doğan ikinci, İskilip Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Umut Batuhan Sert ise üçüncü oldu. Yarışma sonunda öğrencilere hediyeleri verildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim