Çorum Belediyesi ile Kent Konseyi Çocuk Meclisi, “Tasarruf Haftası” kapsamında Devlet Tiyatrosu Salonu’nda bir program düzenledi.
Enerji ve su tasarrufu konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan etkinliğe; ilkokul öğrencileri, veliler ve öğretmenler katıldı.
Çorum Belediyesi’nden Çevre Mühendisi Yasemin Ağca, “Küçük Dokunuşlarla Büyük Tasarruflar” konulu sunumunda, doğal kaynakların hızla tükendiğine dikkat çekerek, öğrenci ve velilerden çevreye karşı daha fazla duyarlı olmalarını istedi. Ağca, “Tasarruf nedir? Enerji ve su tasarrufu nasıl sağlanır? Evde ve okulda alınacak önlemler nelerdir?” gibi konularda da katılımcıları bilgilendirdi.
Ardından, Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerinin sahnelediği “Tasarruf Mahkemesi” isimli tiyatro gösterisine geçildi. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin farkındalık oluşturmak amacıyla canlandırdığı tiyatro oyunu davetlilerden yoğun alkış aldı.

“TASARRUFU ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMELİYİZ”
Programda bir konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, dünyanın yaşanabilir kalması ve ülke ekonomisi için enerji tasarrufunun çok önemli olduğunu söyledi.
Candan, “Çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren tasarrufa alıştırmamız ve tasarrufu alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor. Çorum Belediyesi olarak bu konuda sorumluluklarımız var. Atık pil, ambalaj atığı ve bitkisel atıkların toplanması ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Pilot bölgemizde başlattığımız çalışmamız kısa bir sürede tüm şehirde uygulanacak” dedi.
Çorum Belediyesi’nin 2014 yılında 20 ton bitkisel atık topladığını belirten Candan, miktarı 40 tona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Candan, “Çorum Belediyesi ile irtibata geçilmesi halinde, atık yağı topluyoruz. Doğanın daha fazla kirlenmemesi için atık yağı gerekirse evlerden gelip alırız” diye konuştu.
Program, “Enerjimiz Geleceğe Kalsın” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesi ile devam etti. Yarışmada birinci olan Nisa Yaren Yıldız, ikinci olan Rukiye Aktaş ile üçüncü olan Şeyda Tatarlı’nın ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan verdi.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim