Ceylan’ın ilk durağı Albayrak İlkokulu oldu. Törene Ceylan’ın yanı sıra Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Kuşçu, YEDAŞ İl Koordinatörü İlyas Akyol, Okul Müdürü Hasan Bekdemir, öğretmenler ve veliler de katıldı. İlk konuşmayı Albayrak İlkokulu Müdürü Hasan Bekdemir yaptı. Öğrencilere mesaj veren Bekdemir, “Tatil süresince sizi dinlendirecek aktivitelerin yanı sıra kitap okumayı da ihmal etmeyin” dedi. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Kuşçu da konuşmasında, “Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır” dedi.

Kürsüye gelen Ceylan ise, öğretmen, veli ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Konuşmasında 15 Temmuz’a dikkat çekerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi silahı ile kendi vatandaşlarının vurulması ile tarihe geçti” diyen Ceylan, daha çok milliyetçi ve devletçi çocukların yetiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Velilere de seslenen Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, çocukların başarılı olması için velilere de çok büyük görevler düştüğünü söyledi. Ceylan, karnedeki kırık notlar ile ilgili çocuklarına kızmamalarını ve nedenini birlikte araştırmaları tavsiyesinde bulundu. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Milletvekili Ceylan, tatili iyi değerlendirmelerini ve bol bol kitap okumalarını istedi.

“TRAFO KALDIRILACAK”

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Albayrak İlkokulu bahçesinde bulunan elektrik trafosunun kaldırılacağını açıkladı. Ceylan, trafonun kaldırılacağı ile ilgili olarak daha önce verdiği sözü hatırlattı. YEDAŞ İl Koordinatörü İlyas Akyol’u yanına alan Ceylan, “Eylül ayının başında bu trafoyu da, okul bahçesinde trafo da görmeyeceğiz. Trafo başka yere gidecek” dedi. Ceylan, sözlerini destekleyen İlyas Akyol’a da başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Milletvekili Ceylan konuşmasının ardından öğrencilere karnelerini ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın öğrencileri enerji konusunda bilinçlendirmek için hazırladığı çizgi roman karakteri “Ali’nin Enerji Serüveni” adlı dergileri dağıttı. Ardından Bahçelievler İlkokulu’na giden Ceylan, burada bir sınıfa girerek öğrencilere ‘Ali’nin Enerji Serüveni’ adlı dergileri dağıtıp, “Bol bol dinlenin ve bir yılın yorgunluğunu atın” dedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim