Çorum Belediyesi tarafından Ocak ayından itibaren uygulamaya konulan ambalaj atıklarının kaynağında toplanmasıyla ilgili projenin tanıtımı ilkokul, ortaokul ve liselerde yapılmaya devam ediyor.
Şimdiye kadar 15 okulda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantıları ile yaklaşık 2.500 öğrenciye ambalaj atıklarıyla ilgili eğitim verildi. Verilen eğitimlerde 1.100 çocuk dergisi, 1.600 el ilanı ve 500 adet de afiş, broşür gibi tanıtıcı materyalin öğrencilere dağıtıldı.
Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle Çorum’da ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılması için başlattıkları çalışmaların başarıyla devam ettiğini söyledi. Yetkili firma olan Elit Çevre Mühendislik tarafından okullara, işyerlerine ve evlere yapılan ziyaretlerde vatandaşları bilgilendirdiklerini vurgulayan Turhan Candan, bu konuda vatandaşların kendilerine çok olumlu yaklaştığını, projenin aksaksız bir şekilde yürümesi için vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldıklarını belirtti.
“Temiz şehir, sağlıklı çevre” anlayışı gereği bugüne kadar temizlik alanında çok sayıda hizmeti hayata geçirdiklerini kaydeden Turhan Candan, “Yeraltı çöp konteynır sistemi, atık yağ ve atık pil toplama çalışmalarımızla örnek bir temizlik hizmeti sunuyoruz. Mahallelerimizi haftada bir süpürüyoruz. Bütün temizlik araçlarımızı yeniledik. Halkımıza en iyi hizmeti vermek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.
Çorum Belediyesi’nin temizlik anlayışının birçok belediye tarafından örnek alındığının hatırlatan Candan, “Standartlarımızı hiç düşürmeden yatırım yapmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Ambalaj atıklarının ayrı toplanması hem sağlıklı bir çevre için hem de geri dönüşümle ülkemize ekonomik bir fayda sağlaması açısından çok önemlidir. Günlük 10 ton ambalaj atığı evsel atıklardan ayrıştırılmakta ve ekonomimize kazandırılmaktadır. Çorum dünden daha temiz bir şehirdir. Yarın daha temiz olacaktır” dedi.


(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim