Ağaçlandırma işbirliği protokolü ile 81 ilde yurt genelinde “10 Milyon Öğrenciyle 10 milyon Fidan“ dikimi hedefleniyor. Proje kapsamında Çorum’da da 25 dönüm alanda 1.000 öğrenciyle 2.500 adet fidan dikimi yapıldı.

Çorum Orman İşletme Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Çorum’da 441.380 Ha alanda % 35 orman alanı bulunduğu kaydedildi. Teşkilatın her yıl yaptığı ağaçlandırma faaliyetleri ile bu oranın her geçen gün arttığının kaydedildiği açıklamada, ülkeyi tehdit eden en önemli çevre sorunlarından birinin erozyon olduğu belirtildi.

Çorum’da, 2003-2017 yılları arasında toplam 107.481 Ha alanda 31.893.272 adet, 2018 yılında 5.959 Ha alanda 4.288.000 adet fidan dikildiğinin kaydedildiği açıklamada, etkinliğe Çorum Vali Vekili Recep Yüksel öncülüğünde Kamu Kurum Amirleri, öğrenciler, öğretmenler, Eskiekin Muhtarı ve vatandaşların katıldığı dile getirildi.

Amasya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Şakir Güneri’nin etkinlikte yaptığı konuşmada erozyonun önlenmesinde ağaçlandırmanın önemine dikkat çektiğinin belirtildiği açıklamada, tüm katılımcılara organik bitkisel çay ayrıca öğrencilere kalemlik hediye edildiği ifade edildi. (Haber Merkezi) temler ile kontrol etme, bulguları karşılaştırma ve yorumlama gibi bilimsel süreç becerilerini kazanabilecekleri ortamlar oluşturuldu.

Projeye katılan öğrenciler, doğada yaptıkları gözlem ve araştırmaların sonucunu laboratuvar ortamlarında test ettiler ve bilime yönelik farklı alanlarda incelemeler yaparak sınıf dışı deneyimler kazandılar.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim