Çocuklara ambulanslar tanıtılarak bilgilendirildi. Ziyaretleri sırasında çocuklar 112’yi hangi durumlarda arayacaklarını, aradıklarında nasıl konuşacaklarını, 112 Acil Servisin işleyişini, ambulanslarda hangi personellerin bulunduğunu, personellerin görevlerini ve ambulans ekipmanını öğrenme şansına sahip oldular. Buradaki gezisini tamamlayan çocuklar 1 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunu ziyaret ederek personeli ile tanışma şansına sahip oldular.
TEGV Çorum Öğrenim Birimi’nde etkinliklere katılan çocuklar merak ettikleri sorulara yetkililerden cevap aldılar. Gezi sırasında çocuklar 112 Acil Servisin önemini kavrayarak daha bilinçli bireyler olarak ziyaretlerini sonlandırdılar.
Birim sorumlusu Serpil Çetin, etkinliklerin devam ettiğini, tüm çocukların zamanı verimli değerlendirmeleri için birime beklediğini ve etkinliklerin ücretsiz olduğunu belirtti. Çetin, gezi sırasında Çorum 112 Acil Servis Çağrı Merkezi ve 1 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu çalışanlarına destekleri için teşekkür etti.



(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim