2015-2016 yılları arasında 34, 2016-2017 yılları arasında 18 ve 2017-2018 arasında 11 okulun kapatıldığını belirten Kaya bu okulların bir tanesinin okulun harap olması nedeniyle gerisinin ise yeterli öğrenci sayısına ulaşılamaması nedeniyle kapatıldığını dile getirdi.

Lise ve dengi okullara öğrenci yerleştirilme durumu ile ilgili de bilgi veren Kaya, Çorum’da merkezi sınavla öğrenci alan okullara toplam 750 öğrenci yerleştirildiğini belirtti. Yerleşemeyen ve yerleştiği okuldan memnun olmayan öğrencilere dört (4) ayrı nakil yerleştirme ve nakil tercihi yaptırıldığını belirten Kaya, hiçbir okula yerleşemeyen öğrencilerin de Ortaöğretim Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu tarafından 10-14 Eylül 2018 tarihleri arasında başvuruları alınarak 16 Eylül 2018 Pazar günü yerleştirme ve nakil işlemlerinin yapıldığını dile getirdi.

Ortaöğretim Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu tarafından hiçbir okula yerleşemeyen 32 öğrencinin başvuruları doğrultusunda okullara yerleştirildiğini belirten Kaya, ayrıca hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler ile yerleştiği okuldan başka bir okula nakil gitmek isteyenlerin Ekim 2018 ayı sonuna kadar haftada bir nakil olmak üzere nakil ve yerleştirme işlemlerinin uzatıldığını vurguladı.

Okul güvenliği konusunda İl Emniyet Müdürlüğü ve Garnizon Komutanlığı ile gerekli planlamalar yapıldığını da anlatan Yusuf Kaya, risk grubundaki okullar ve öğrencilerin belirlendiğini, ayrıca okullarda geçen senelerde 54 olan özel güvenlik görevlisi sayısının bu sene iki katına çıkarıldığını kaydetti.(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim