Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın “Demokrasi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında, okullarda yapılan seçimler sonucu okul meclis başkanı seçilen öğrenciler, il başkanlarını seçmek için Merkez Albayrak İlkokulu Konferans Salonu’nda toplandılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasından sonra başkan adayları birer konuşma yaparak kendilerini tanıttılar. Programa katılan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet İnan, “Burada kaybedenin olmayacağı bir seçim yapacağız. Demokratik toplumlarda insanlar renk, dil, din, ırk ayırımı yapmadan birbirine hoşgörülü davranır, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade ederler. Yapılacak olan il öğrenci meclisi başkanlığı seçiminin ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Öğleden sonra gerçekleştirilen İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı için Özel Final Temel Lisesi öğrencisi Gencay Kaşık, Alaca Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Ahmet Öztaş ve Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Gülümser Tilki aday oldular.

Aday öğrencilerin konuşmalarının ardından kapalı zarf usulü ile yapılan oylama sonucunda Özel Final Temel Lisesi öğrencisi Gencay Kaşık 42 oy alarak İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim