Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adaylarından Sinan Oğan, bugün Çorum'a geldi. Çorum il merkezindeki bir otelde düzenlenen toplantıda partililerle biraraya geldi. Burada partililer hitaben konuşma yapan Oğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 7 Haziran Genel Seçimi'nin ardından uyguladığı politikanın yanlış olduğunu belirterek "MHP’nin bugün iktidar olmaması için hiçbir sebep yoktur. Türk Milletini önüne bir seçenek sunmuş. 'Parlamento başkanlığını muhalefet olarak alabilirsin kendi aranda anlaşıp koalisyon kurabilirsin veya koalisyonun bir parçası olabilirsin' Bunun karşısında muhalefet ne yapmıştır MHP ne yapmıştır. Sayın genel başkan kimseye danışmadan size sormadan o gün akşam alel acele erken ‘Seçim ne zaman olacaksa o zaman’ demiştir. Peki, tabana danışmayan siyaset olur mu? 7 Haziran akşamı size danışıldı mı? ‘Biz iktidar da mı olalım, koalisyon mu kuralım, erken seçim mi yapalım?’ diye size soran oldu mu? Böyle bir siyaset netice verir mi? Vermez elbet, vermedi de" diye konuştu.
Oğan, yıllardır 'Ülkücü hareket engellenemez' dediklerini belirten Oğan, "Maalesef ki bugün şaha kalkmaya hazır ülkücü hareketin önünde bir tek engel var o da koltuğuna yapışıp kalmış genel merkez yönetimidir ve genel merkez yönetimi ülkücü hareketin önünde bir engeldir. Siz genel merkez yönetimi, siz bize engel olmaya çalışsanız bile ülkücü hareketi engelleyemeyeceksiniz" diyerek konuşmasına şöyle devam etti:
"8 Nisan'da mahkeme olacak ve mahkemeden de inşallah adaletli bir karar çıkacaktır. Mahkeme süreciyle bir şey demek istemiyorum çünkü yargıya müdahale anlamına gelebilir. Ancak mahkemenin taraflarıyla ilgili bir konuyu huzurunuzda arz etmek istiyorum. MHP genel merkezi bu kongreyi yaptırmamak için bir görüşe başvurmuş, bu bazı hukukçuların görüşüne başvurmuş. Yüksek ücretler ödeyerek bu mahkemenin neden bu davayı reddetmesi gerektiğini anlatmaya çalışmış. Peki bu görüşü kimden almış. Patrikhanenin avukatlarına gitmiş ve patrikhanenin avukatlarından yardım dilenmek zorunda kalmıştır. Buradan söylüyorum değil patrikhaneden avukatlarından gitseniz, Roman’dan, Vatikan’dan, Papa’dan dahi yardım alsanız ülkücü hareketi engelleyemezsiniz. Artık ülkücü hareket iktidar olmak istiyor. Ülkücü hareket artık elindeki, ayağındaki prangaları kırmak istiyor. Ülkücü hareket artık sahada koşmak istiyor. Genel merkezin dört duvarının arasına sıkışarak siyaset yapılmaz. Siyaset sahada yapılır siyaset vatandaş neredeyse orada yapılır" dedi. Oğan, programın ardından karayoluyla Ankara'ya gitmek üzere kentten ayrıldı.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim