Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)24. Dönem Iğdır Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, kurultayın ardından MHP’nin her ortamda herşeyi açık olarak söyleyen bir başkana sahip olacağını dile getirdi.
Hükümetin son yıllarda kürsülere ve TV’lere çıkarak “Çözüm Süreci ile analar ağlamayacak, şehitler gelmeyecek” dediğini hatırlatan Oğan, milliyetçilerin ise teröristlerle masaya oturulmayacağını, müzakere yerine mücadele edilmesi gerektiğini, Kürdistan kurulmak istendiğini ve amacın Türkiye’den toprak koparmak olduğunu ifade ettiğini, bunların ardından AKP’lilerin kendilerini kandan beslenmekle ve şehit cenazelerinden rant elde etmekle suçladığını kaydetti.

“TERÖRİSTLERİ AYAKLARIMIZIN ALTINA ALMAYA HAZIRIZ”
Çözüm sürecinde dokunulmayan teröristlerin silahlandığını, hazırlıklarını tamamladığını ve şimdi bunların başa geldiğini belirten Sinan Oğan, “AKP’nin terörle mücadelede samimiyetsizliği ortada. Terörle mücadelede muhalefete kulak verilecekse milliyetçiler olarak destek olmaya hazırız. Bu AKP ile birlik olmak değil düşmana karşı birlikte hareket etmektir” dedi.
Her bir askerin bir cumhurbaşkanı kadar değerli olduğunu söyleyen Sinan Oğan, hükümetin binaların yerine yenilerini yapacağını iddia ettiğini kaydederek, “madem yeni binalar yapacaksınız eski binaların içine neden askerlerimizi sokuyorsunuz. Tank var top var yıkın gitsin. Böylelikle askerlerimizin canı da tehlikeye girmez. Bunları yapamıyorsanız çekilin Türk milliyetçileri yapsın. Biz iktidardayken yılda 7 şehit geliyordu. Şimdi günde 7 şehit geliyor. Türkiye’nin başkentinde 3 bomba patladı yüzlerce insanımız şehit oldu. Yapamayacaksanız çekilin. Türk Milliyetçileri teröristi ve bunlara yardımcı olanları ayaklarının altına almaya hazırdır. Bir kurultayımız var bundan sonra iktidara yürüyecek ve terörle mücadele nasıl göstereceğiz” dedi.

“ÇORUM’UN BAŞBAKANI OLACAK”
Çorum’a daha önce geldiğini ve Çorumluların kendilerini ifade edecek sorunlarını meclise taşıyacak milletvekili bulamamaktan şikayetçi olduğu için kendisine Çorum’un fahri milletvekili olur musun teklifinde bulunduğunu hatırlatan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)24. Dönem Iğdır Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, bu teklifi kabul ettiğini ve kendisine iletilen her türlü sorunu kürsüden dile getirmeye çalıştığını vurguladı. Çorum’a yıllardır bakanlık verilmediğini daha önceki bakanlığın ise yine MHP tarafından verildiğini hatırlatan Oğan, kurultayın ardından iktidar için çalışacaklarını Başbakan olduğunda aynı anda Çorum’un da bir Başbakan çıkarmış olacağını vurguladı.
Çorum’un iktidar partisine her istediğini verdiğini dile getiren Oğan, “İktidar milletvekili istemiş vermiş, belediye istemiş vermiş. Bunlara rağmen iktidar Çorum’a ne vermiş hangi fabrikayı kurmuş. Şeker ve Çimento Fabrikası dışında ne fabrikası açmış. Çorum’un hak ettiği havaalanını neden açmamış. Merzifon havaalanına Çorum ismini vermeyi bile becerememiş Çorumlu vekiller” dedi.
Çorum’un fahri vekili olarak her zaman sözünü yerine getirdiğini belirten Oğan, 2019 yılında Çorum’a Başbakan olarak geleceğine dair söz verdi.
14 yıldır soygun, yolsuzluk, dış politikada beceriksizlik, iç politikada parçalama çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Oğan, halkın seçimlerde MHP’ye bu şansı verdiğini ancak yönetimin, tabana danışmaya gerek duymadan karar verdiğini söyledi.
Oğan, “Tabana danışmayan siyaset olur mu? 7 Haziran akşamı size danışıldı mı biz iktidar da mı olalım koalisyon mu kuralım erken seçim mi yapalım diye size soran oldu mu? Böyle bir siyaset netice verir mi vermez elbet vermedi de bir kasımda dediniz ki sizin iktidara gelmek gibi bir niyetiniz yokmuş demek ki. MHP maalesef ki kendisini iktidara hazır görmemiş oysa başbuğumuzun ilk yıllardan beri hazırladığı kadrolarıyla MHP iktidara gelmeye her an hazırdır. Yeter ki biz toplumun karşısına çıkalım ve biz bu ülkeyi yönetebiliriz bunun için yeterli kadrolarımız var bunu yönetebilecek Türk milliyetçilerinin cesur liderleri var” dedi.
Ülkücü hareketin şaha kalkmaya hazır olduğunu ancak önünde bir engel bulunduğunu anlatan Sinan Oğan, tek engelin koltuğuna yapışıp kalan genel merkez yönetimi olduğunu dile getirdi.

LAFSA LAF UZUN ADAMSA UZUN ADAM
Her televizyon kanalında AKP’lilerin bulunduğunu ve her fırsatta konuştuklarını belirten Sinan Oğan, ağzı laf yapanların sadece AKP’lilerden çıkmadığını ifade ederek, “Zannetmeyin ki, ağzı laf yapan bir tek AKP’liler, zannetmeyin ki nutuğun en iyisini AKP’liler atar, zannetmeyin ki bir tek bunların mı ‘Uzun Adamı’ var? Uzun adamsa, uzun adam. Ağzı laf yapansa, laf yapan. Allah nasip ederse MHP Genel Başkanı olduğumuzda çıkacağız televizyon diyeceğiz ki hodri meydan yüreği yeten AKP’li gelsin. Bundan sonra onlar kaçacak biz kovalayacağız. Onların söylediğine biz cevap vermeyeceğiz, onlar bizim politikalarımıza cevap vermek için debelenip duracaklar” şeklinde konuştu.
MHP’nin yeniden ayağa kalkması için projeleri bulunduğunu söyleyen Oğan, “Türk töresinin en önemli araçlarından birisi ak saçlılarımız, aksakallılarımızdır. Ömründe önemli tecrübeler edinmiş, 12 Eylül öncesinde hapis yatmış, çile çekmiş insanlarımız tecrübelerini neden kullandırmasın. Bir Ak Saçlılar Meclisi oluşturup, değerli büyüklerimizi bu mecliste toplamak ve bir parti organı oluşturmak istiyoruz. Bunlar gerektiğinde parti başkanını da karşısına alıp yol göstermeli. Aynı zamanda meşveret meclisimiz olacak. Partimiz tabana danışmayı unuttu. Teknolojiyi kullanarak bir mesajla tabana ne düşündüğünü sorup bir saat içinde cevabını alabileceğiz.
Teşkilatlarımız kirasını nasıl ödüyor? Türk milliyetçileri vatanın gerçek sahibidir. Ne ülkü ocaklarımızın ne de parti başkanlıklarımızın kirada oturmasını istemiyoruz. Bilindiği gibi devlet tarafından bizlere bütçe ayrılıyor. Fakat teşkilatlarla adil bir şekilde paylaşılmıyor. İl ve ilçe başkanları zor durumda. Bu nedenle burada eşitliği yakalayacağız” dedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim