Yine 1990’larda yapımına başlanıp sonra yarıda bırakılan Havalimanı ise, açıkçası “Çorum’a çok görülüyor”…”60 kilometre mesafede Merzifon var, Çorum’a havalimanı gerekmez” deniliyor. Oysa Çorumlu, mesafeden daha önemli olmak üzere, Çorum’un sanayileşmesini sürdürebilmesi için havalimanı istiyor. Ne yazık ki, bu haklı isteğine, kendi temsilcilerinden bazılarını bile ikna edemedi!..Çorumluların “müjde” beklentileri hep boşa çıktı.

Sonuçta, 265 bin nüfuslu Çorum’a çok görülen havalimanı, 85 bin nüfuslu komşu Yozgat’a “münasip” görüldü. Seçime yakın, 300 milyon liralık uluslararası havalimanının temeli atıldı. Biz hep şunu dedik; komşuyu kıskanmıyoruz, gıpta ediyoruz. Ankara’da güçlü olduğu için her istediğini alıyor. Ama Çorum’un hak ettiklerini vermemenin de bir vebali olmalı…Çorum yalnızca adalet istiyor, hakkını istiyor!..

Çorumlu, havalimanı umutları bir başka bahara kaldığı halde, AK Parti’nin Çorum’daki üç milletvekilini korudu. Havalimanı ile ödüllendirilen Yozgat ise 2-1-1 yapıp iktidar partisini sükutu hayale uğrattı. Üstelik, Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın seçim öncesi yaptığı açıklamalar, hem “öz evlat” muamelesinin itirafı gibi, hem de ödüllendirmenin devam edeceğini gösterir nitelikte.

Editör: TE Bilisim