29806 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6732 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında odalara aidat borcu biriken esnafa kolaylıklar sunulduğunu hatırlatan Ömer Latif Akdağ, bu kanunun yayımlandığı tarihe kadar ödenmemiş olan oda aidatı ile ilgili borç asıllarının tamamen peşin veya taksitli olarak ödendiği taktirde bunlara isabet eden faiz, gecikme faizi gibi alacakların tahsilinden vazgeçileceğini kaydetti.
Bu kanunla yapılan düzenlemelerden yararlanmak için 31 Ekim 2016 Pazartesi gününe kadar esnaf odası üyelerinin kayıtlı olduğu odalara başvurması gerektiğini ifade eden Akdağ, üyelerin istedikleri takdirde borç asıllarını 6 takside kadar böldürerek ödemelerinin mümkün olduğunu dile getirdi. Üyelerin bu ödemeleri periyodik olarak anılan sürelerde yapabileceklerini belirten Ömer Latif Akdağ, konu hakkında şu bilgileri paylaştı:
“Taksitli ödeme yapmak istemeyerek borç asıllarının tamamını peşin ödemek istedikleri takdirde, 30 Kasım 2016 tarihine kadar aidat borcu asılını yatırarak bu kanun hükümlerinden yararlanabilirler. Yine üyelerimizin aidat borçları nedeniyle başlayan icra işlemleri olması durumunda taksitlendirme yapmak ve ya tamamını ödemek için başvurmaları halinde icra işlemleri durdurulacak olup, borçların tamamının ödenmesi halinde icra masrafı ile yargılama giderleri, vekalet ücretleri taraflarından tahsil edilmeyecektir.
31 Ekim 2016 tarihine kadar odamıza müracaat eden üyelerimize her türlü bilgi, destek ve hizmet oda sekreterliğimizce yapılacaktır. Bu yapılan düzenleme üyelerimizin 2016 yılı Ekim ayında ödemesi gereken üye aidatı 2. taksitini kapsamamaktadır.
Üyelerimizin 5263 Sayılı Kanunla ödemekle yükümlü oldukları yıllık oda aidatları Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızca takip edilmektedir. Üyelerimiz istedikleri takdirde varsa borçlarını e-devlet şifreleri ile (ESBİS)sistemine girerek görebilir ve ödeyebilirler.
 2016 yılı oda aidatı 2. taksitinin son ödeme günü 31 Ekim 2016 Pazartesi günüdür. Bu tarihten sonra ödeme yapıldığı takdirde aidatlar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi (ESBİS) tarafından gecikme faizi hesaplanarak ödemek zorunda kalacaklardır. Odalarımıza borcu olan üyelerimizin bu tarihe kadar borç yapılandırması yapmaları verilen bu fırsatı kaçırmamaları kendi menfaatlerinedir.”
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim