Türk basınında sansürün kaldırılışının 109. yıldönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan Mücahit Taşkın, “Zor şartlarda büyük özveriyle çalışan basın, güçlü demokrasilerin en önemli unsurudur. Halka doğru ve tarafsız haber alma imkânı sağlayarak önemli bir toplumsal görev icra etmektedir.” dedi.

Çağımızda iletişimin baş döndürücü bir hızla geliştiğine dikkat çeken Taşkın, cep telefonları ile çekilen görüntü ve fotoğrafların sosyal medyada bilinçsizce ve gelişigüzel paylaşıldığını, bunun da bilgi kirliliğine neden olduğunu vurguladı.

Toplumda bilgi kirliliğinin önüne geçmek için gazeteciliğin öneminin bir kez daha öne çıktığını dile getiren Taşkın, “Büyük zorluklarla ve özveri ile görevini yerine getiren basın mensuplarının sosyal haklarının iyileştirilmesi önem arz etmektedir. Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçecektir. Demokrasimizin sağlıklı bir yapıya kavuşması ve en temel insan haklarından biri olan düşünce özgürlüğünün gelişmesi, basın özgürlüğünün gerçekleşmesi ile mümkün olabilecektir.” diye konuştu.

Ülke basınının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilkeli ve tarafsız bir anlayışla hizmet sunacağına olan inancını dile getiren Samsun Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Mücahit Taşkın, faaliyetlerini sürdüren gazete, radyo, televizyon kurumları ile bu kurumlarda görev yapan tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim