Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından gerçekleştirilen Obezite ve Obezite Cerrahisi konulu bilgilendirme toplantısı hastane konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, akademisyenler ve hastane çalışanları katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, Obezite’nin çağımızın hastalığı olmaya başladığını ifade etti. Sobacı, insanların yediğine, içtiğine dikkat etmesi gerektiği gibi aynı zamanda da hareketli yaşam biçimini benimsemesi gerektiğini dile getirdi.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizmal Hastalıklar Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Ferit Kerim Küçükler, obezitenin vücutta bulunan yağ dokusunun normalin üzerine çıkması olduğunu ifade ederek, obezitenin önlenebilir ölümler sıralamasında 2. durumda olduğunu kaydetti.

Türkiye’de obezite oranının giderek arttığını anlatan Yrd.Doç.Dr. Ferit Kerim Küçükler, her 10 kişiden 6’sının obez olduğunu ve bu hastalığın üretkenliği, sağlık harcamalarını, toplum içindeki konumu da olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Küçükler, Obezitenin başka kanser olmak üzere pek çok hastalığa da neden olabildiğini söyledi.

Toplantıda Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Settar Bostanoğlu “Bariatrik Cerrahi”, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi diyetisyenlerinden Serpil Ovalı Uluçay “Obezite de beslenme tedavi yöntemleri ve doğru bilinen yanlışlar”, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Obezite Eğitim Hemşiresi Serap Bülbül de “Sağlıklı Yaşam Anket Değerlendirmesi” konularında bilgiler verdi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim