Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen bir törenle verildi.

Devlet Tiyatrosu Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine Vali Necmeddin Kılıç, 24. Dönem Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, İl Garnizon Komutanı Vekili Kd. Per. Alb. Çetin Öcal, İl Jandarma Komutanı Alb. Fatih Üstündağ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve AKP Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar’ın yanı sıra daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine ilişkin iki ayrı sinevizyon gösterimi sunuldu.

15 Temmuz konulu şiir yarışmasında birinci olan Mustafa Taha Eceviş’in “Unutma Çocuk” isimli şiirini seslendirmesinden sonra ise üç farklı dalda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin dağıtımına geçildi.

Bu bölümde ilk olarak şiir dalında ilk üç sırayı alan Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi’nden Mustafa Taha Eceviş, Başöğretmen Anadolu Lisesi’ndn Fatih Ölçer ve Aatatürk Anadolu Lisesi’nden Beyzanur Tuncay’ın ödülleri, Vali Necmeddin Kılıç tarafından verildi.

Kompozisyon dalında dereceye giren Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Büşra Petek, Öğretmen Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi’nden Yasemin Ünal ve Başöğretmen Anadolu Lisesi’nden Nazlı Güler ödüllerini, 24. Dönem Çorum Milletvekili Murat Yıldırım’ın elinden aldılar.

Son olarak resim dalında kürsüye çıkan Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Saliha Sayhan, İnönü Anadolu Lisesi’nden Emel Gülsüm Kartal ve Öğretmen Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi’nden Hayrunnisa Seven’e ise ödülleri, Garnizon Komutanı Vekili Kd. Per. Alb. Çetin Öcal tarafından verildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim