O akşam, Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum’da, bir yakınının düğününe nikâh şahidi olarak katılmıştı. Ankara’da ise, darbe girişimini öğrenir öğrenmez Meclis’e gidip olağanüstü toplantı yapan, uçaklardan bombalar yağarken, yiğitçe Meclis’te duran vekiller arasında Çorum’un üç milletvekili de vardı.
İdare amirleri Salim Uslu ve Tufan Köse, taşıdıkları sorumlulukların gereğini yerine getirme çabası gösterirken, eczacı olan Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da, yaralanan güvenlik görevlilerine büyük bir soğukkanlılıkla pansuman yaparak Meclis Başkanı İsmail Kahraman’dan da “Cesur Çorum kızı” övgüsünü aldı.
Milletvekillerinin Perşembe günü Çorum Gazeteciler Cemiyeti heyeti ile birlikte ziyaretleri sırasında, TBMM Başkanı Kahraman, “Darbe gecesi, Meclis’i açtık. Çorumlu milletvekillerimiz de dahil tüm üyelerimizle birlikte ‘darbeye hayır’ dedik. Mesele vatan olduğu için siyasi parti farkı gözetmeksizin birlikte bir duruş sergiledik.” diye konuştu.
Bu şuurla çalışmaya devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Kahraman, “CHP’li Meclis İdare Amiri Tufan Köse ile Ali Haydar Hakverdi’nin de aralarında olduğu Çorumlu vekillerimizle darbe gecesi hep birlikteydik. Bu kadın, yani AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt çok cesur, ondan olsa gerek vekiller arasında kadınlara pozitif ayrım yapıyorlar.” ifadesini kullandı.


TBMM Başkanı İsmail Kahraman’la kahve sohbeti…Kahraman, Çorum milletvekillerinin kahramanlıklarını da bu sırada takdirle ifade etti.





Milletvekili Ceylan, Meclis koridorundaki Çorum tablosunu gösterirken ve konuklarıyla, bomba çukuruna doğru giderken…

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim