Söyleşiye Özejder Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Vekili Necmettin Ünal, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İnsanlık tarihinin, bilim ve teknolojiyle ulaştığı en büyük aşamaya geldiğini belirten Nurkal Kumsuz, “Bir taraftan aşılmaz denilen dağların yol yapıldığı, dizginlenemez denilen suların enerjiye dönüştürüldüğü, imkânsız diye bir şeyin kalmadığı dünyada insanlar hâlâ huzursuz. Dünyanın her yerinde acının, iç savaşın yaşandığını görüyoruz.” dedi.

Toplumun yüzde 99 oranında okuma-yazma bilmesine rağmen insanların az okumasından ve az yazmasından yakınan Kumsuz, “Y99 okuma-yazma bilen bir toplumun çok daha ileri bir seviyede olması gerekirken geçmişte dinleyerek öğrendiklerimizi bugün okuyarak kaybediyoruz. Biz bugün kitapla yaşama imkânını kaçırdık. Biz kitapla ne kadar bütünleşirsek o kadar insanîleşir ve bir o kadar da yol alırız. Düşünen beyinler sürekli üretmek zorundadır. Ülkemizdeki 20 milyon gencimize iyi yatırım yaparsak gelecekte önemli bir noktaya geliriz. Geleceğimiz olan siz gençler yarınlara kendinizi iyi hazırlarsanız, yarın istediğiniz yerde olursunuz. Kendinizi dünyanın merkezine koyarsanız dünyayı değiştirirsiniz.” şeklinde konuştu.

Nurkal Kumsuz daha sonra 7. Kitap ve Kültür Günleri kapsamında Saat Kulesi yanında kurulan fuarda kitaplarını imzaladı.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Nurkal Kumsuz Çorum ziyareti anısına bir Saat Kulesi maketi hediye etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim