Kolaylı, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin terörün çirkin yüzünü gösterdiği kritik bir dönemden geçtiğine dikkati çekti.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak terörü kınayan Kolaylı, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm yurttaşlara başsağlığı diledi.
Milli birlik ve beraberliğin hedef alındığı, yurttaşların teröre kurban verildiği bu dönemde, ülke yöneticileri kadar basına da büyük görev düştüğünü vurgulayan Kolaylı, basın kuruluşlarını ve basın mensuplarını terör haberleri konusunda duyarlı olmaya çağırdı.
Kolaylı, açıklamasında şunları kaydetti:
"Ülkemizi kaos ortamına sürüklemek isteyen karanlık odakların amacı, çeşitli terörist eylemler yoluyla yurttaşlarımız arasında kin ve nefret tohumları ekmektir. Bu süreçte, biz basın mensuplarının görevi, terörist eylemlerini haber yaparken duyarlı davranmaktır. Başta şehit aileleri olmak üzere toplumu üzecek, ayrıştıracak, telafisi mümkün olmayan yaralar açacak şekilde şehit fotoğraflarının yayınlanmasından ve rencide edici haber dili kullanmaktan özellikle kaçınmamız gerekmektedir. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak bütün medya kurumlarını, meslektaşlarımızı basın etik ilkelerini dikkate alarak duyarlı davranmaya çağırıyor, bu zor dönemin bir an önce atlatılması için tüm kesimleri üzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz."
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim