Olay Çorum’un Ortaköy İlçesi Aşdavul Köyünde meydana geldi. Çobanlık yapan 34 yaşındaki Eray B, evlenmek istediği Suriye uyruklu kadın ve bazı kişiler tarafından dolandırıldığını iddia etti. Halep doğumlu 28 yaşındaki Safa S. isimli gelin, Çorumlu damadı ilk gece uyku ilacıyla uyutup kaçmak isteyince köylülerin ihbarı üzerine jandarma tarafından kıskıvrak yakalandı.

EVLENMEK İÇİN ÇOBANLIK YAPARAK PARA BİRİKTİRDİ

İlk kez evlenen Eray B. yıllarca çobanlık yaparak kazandığı küçükbaş keçi hayvanlarını satarak evlenmek için kolları sıvadı. Yaşar Ö., isimli tanıdığı “Madem sen evlenmek istiyorsun, biz seni evlendirelim. Gaziantep’te bir kız var. Gel seni oraya götürelim kızı da alıp gelelim” diyerek, ikna etti. Eray B., ise , Orhan A’ye ait otomobille babası Halil B, ağabeyi Temel B, tanıdıkları olduğu belirtilen Orhan A, Yaşar Ö ve Şeref K, ile Kilis’e gitmek üzere yola çıktı. İlk etapta yol parası olarak otomobilin sürücüsü Orhan A’ye 2 bin TL ödedi.

PAZARLIK YAPTILAR 

Damat adayı ile birlikte 6 kişi Kilis’te Suriyeli 27 yaşındaki Safa S’nin ailesinin yaşadığı eve gitti. Burada Eray B, Safa S. ile tanıştı. Kadının akrabaları olduğunu söyleyen bazı kişiler Eray B’den 12.500 TL, para istedi. Damat adayı Eray B, istenilen parayı verdi.

Gelin’in yakınları ve damat’ın yakınları birlikte Çorum’a geldi. Çorum’da da 6 bin TL’lik altın ve ziynet alındı. 600 TL’likte giysi masrafı yaptırıldı.

AL AL BİTMEDİ

İstenilen parayı veren ve ziynet eşyası alan damat harcamalarını sürdürdü. Tarafların yakınları bir araya geldiğinde “Madem iki genç anlaştı. 7 bin 500 TL daha para verin diyerek damadın babası Halil B’den tekrar para istendi. Damat’ın babası istenilen parayı da verdi.

İMAM NİKAHINIDA SURİYELİ AİLE KENDİLERİ KIYDI

Eray B, ve Suriyeli Safa S’nin imam nikahını kıymaya sıra geldiğinde ise Suriyeli aileden birisi “İmam nikahını biz kıyarız” diyerek sözde nikah kıyıp daha sonra gelini köyde bırakıp ayrıldı.

NURİ ALÇO TAKTİĞİ

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise, damat Eray B, damadın annesi Kamer B, babası Halil B, gelinleriyle birlikte bir süre oturup sohbet etti. Gelin Safa S, “ Kahve yapayım birlikte içelim” dedi. Uyku ilacı atılan kahveleri içen anne, baba ve damat adayı bir süre sonra derin uykuya daldı. Ardından Suriyeli gelin, köyden kaçmak için harekete geçti. Durumu fark eden köylüler genç gelinin köy içinde şüpheli hareketlerinden şüphelenip olay jandarmaya bildirildi. Suriyeli gelin ve beraberindekiler yakalandı. Eray B, Suriyeli gelin ve ailesi ile birlikte olaya karışan çok sayıda kişiden şikayetçi olduğunu söyledi. 

CEZALARINI ÇEKSİNLER HEPSİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDUM

Çobanlık yapan Eray B, yaptığı açıklamada, önceden planlanmış bir tezgâhın kurbanı olduğunu belirterek, Safa S ile olaya karışan kişilerden şikayetçi olduğunu öne sürerek şunları söyledi.

"Cezalarını çeksinler. Bunlar şebekeymiş, civarda pek çok kişi içimizdeki insanlarında katılmasıyla aynı yöntemle dolandırmışlar. Yazık mı değil benim gibi insanları dolandırıyorlar. Alın terimizle kazancımıza göz dikiyorlar. Ben 50 Bin TL’ye yakın para harcadım. Kısacası dolandırıldım. Üstüne üslük birde kahveye ilaç koyup uyutulduk. Bizi dolandırıp kaçarken kaza yapıp yakalandılar. Bizim bu civarda bu kişiler daha benim gibi pek çok insanı dolandırmışlar. Dolandırılanlar korkudan şikayetçi olmamışlar ben korkmuyorum. Cezalarını çeksinler." diyerek kendisini yaklaşık 50 bin lira zarara uğratan çeteden şikâyetçi olduğunu sözlerine ekledi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim