Önceki gün Hürriyet Meydanı’nda kurulan çadırda yurttaşlara pilav ve helva ikramı yapıldı. Ayrıca Hz. Muhammed (SAV)’i anlatan ilahi ve kasideler sunuldu.

Öte yandan Mevlîd Kandili dolayısıyla Mimar Sinan Kırklar Sitesi’nde Mevlîd-i Şerif okundu. Ayrıca hastane, huzurevi, engelli merkezi ve özel eğitim kurumları ziyaret edilerek çeşitli ikramlarda bulunuldu. Bu ikramlar ve ziyaretler sırasında derneğin hazırladığı “40 Hadis” broşürü de dağıtıldı.

Mevlîd Kandili dolayısıyla bir açıklama yapan Nurani Eğitim Kültür Derneği Başkanı Dursun Yılmaz, “Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Efendimiz, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik etmiştir. Aynı zamanda Efendimiz (SAV) insanlığa sevgiyi, şefkati, sosyal adaleti, paylaşmayı, ahde vefayı, emanete sahip çıkmayı, yardımlaşmayı ve dayanışmayı da öğretti. Mevlit Kandili’nin milletimize ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini diliyorum. Ayrıca Diyanet teşkilatımızın Peygamber Efendimizin doğumunu Hicrî takvime göre idrak etmesi bizleri çok sevindirdi.” diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim