HÜBTÜAM’ın ilaçlar ve bazı tıbbi cihazların analizi ile ilgili yetkili olduğunu söyleyen Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, “Hitit Üniversitesi gelecekte önemli yerde olacak. Çorumlunun yaptığını başka kimse yapamazmış gerçekten de öyle. HÜBTÜAM ilaç ve tıbbi cihazların analizi konusunda yetkilendirilmiş bir laboratuvar bu gelecek açısından da çok önemli. HÜBTÜAM’a bir yetki daha veriyoruz. Diş hekimliğinde kullanılan implantlar ile kan glikozu ölçümü yapan kan glikonomi cihazlarının analiz yetkisi belgesini veriyoruz” dedi.

Nüfusun giderek yaşlandığını ve Birleşmiş Milletler verilerine göre 60 yaş üzerindeki insan sayısının 3 katına çıktığını yakın zamanda bunun daha da artacağını anlatan Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, nüfusun yaşlanması ile birlikte kronik hastalıklardaki görülme olasılığının da arttığını kaydetti. Hastalıkların artışı ile birlikte sağlık harcamalarında da bir artış ortaya çıktığını anlatan Prof. Dr. Emine Alp Meşe, sağlık harcamalarının GSMH’nın %10’unu tüketen büyük bir alan olduğunu anlattı. Entegrasyon için sağlık sistemlerinin dönüştürülmesi ve yeniden tasarlanması gerektiğini söyleyen Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, sağlık hizmetlerinin herkesin hakkaniyetle ulaşabileceği ve bunu ödenebilir bir hale getirmek için çalıştıklarını kaydetti. Büyük teknolojik çalışmaların doğayı etkilememesi için önlemler alınması gerektiğini de belirten Bakan Yardımcısı Meşe, kalkınma planı ve stratejik alanda sağlık hizmetlerinin gelişen teknolojiyle yeniden düzenlenmesi gerektiğini anlattı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, 10-20 yıl sonra sağlık ortamının daha da farklı olacağını buna ayak uydurabilmek için el ele vererek teknoloji üretmek, sağlıklı yaşam tarzının benimsendiği bir Türkiye vizyonu ile çalışmak gerektiğini kaydetti. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim