Çorum Eczacı Odası Başkanı Ecz. Sönmez Çalışkan, hava sıcaklıklarının aniden düşmesi sonucu; başta grip, soğuk algınlığı, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşanması sebebi ile acil polikliniklerde dönemsel olarak yoğunluğun arttığını belirterek, bu geçici yoğunluk sebebi ile 9 Aralık 2016 Cuma gününden itibaren Çorum Merkez’de hafta içi ve Pazar günleri nöbetçi eczane sayısının 3’e çıkarıldığını bildirdi.

Sağlığın en önemli ve vazgeçilmez paydaşlarından biri olarak yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçebilmek için nöbetçi eczane sayısının artırılmasının uygun olacağına karar verdiklerini ve Sağlık Müdürlüğü’nün onayına sunulduğunu kaydeden Çalışkan, nöbetçi eczanelerde yaşanan yoğunluğun çözümünde üstlerine düşeni yaptıklarını söyledi.

Eczacıların her zaman çözümün bir parçası olmaya özen gösterdiğini, kendi dışında gelişen tüm aksaklıklara rağmen fedakârca hizmet vermeye gayret ettiklerini belirten Çalışkan, “Ama nöbetçi eczanelerdeki yoğunluğun bütün faturasını bize çıkarmak da haksızlık olur. Biz üzerimize düşeni yaparak; bu geçici yoğunluğun eczane ayağını çözmeye çalıştık fakat diğer unsurlar değişmedikçe; nöbetçi eczane kaç tane olursa olsun, tablo değişmeyecektir.

Kamu kuruluşu statüsünde hizmet veren bir meslek grubuyuz, bu yüzden uygulamalarımız kanunlara dayalıdır. Örneğin; antibiyotik, antidepresan gibi ilaçları reçetesiz vermiyorsak kanunen yasak daha da önemlisi hasta sağlığı için riskli olduğundandır. Bu sebeple eczacılarımız başta olmak üzere; tüm sağlık camiasına daha fazla anlayış ve saygı bekliyorum, çünkü alınan hizmet sıradan değil vasıflı bir hizmettir” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim