Toplantıya; BİK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, İlan Hizmetleri Şube Müdürü İdris Çam, BİK Çorum Şube Müdürü Osman Başeğmez, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Çorum Haber Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Yolyapar, Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Birkan Demirci, ilimizde faaliyet gösteren gazetelerin imtiyaz sahipleri ile basın emekçileri katıldı.
Burada katılımcılara hitap eden BİK Genel Müdürü Karaca, kamuoyunu bilgilendirme görevi üstlenen gazetelerin önemli bir kamu hizmeti yaptığını belirterek; nitelikli gazete çıkartılması için vasıflı elemana ihtiyaç olduğunu ve bu kapsamda da eğitim faaliyetlerine ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.
Karaca, “Basın İlan Kurumu olarak, mesleğin taşrada da geliştirilmesine yönelik eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor. İlerleyen zamanlarda çok güzel çalışmalara imza atacağız. Dijital çağın gereği olarak gazetecilik faaliyetinin sanal ortamda da yapılabilmesi için kurum olarak destek vereceğiz” dedi.
Basın ahlak ilkeleri tüm dünyada nasıl uygulanıyorsa bizim ülkemizde de durumun benzer olduğunu ifade eden BİK Genel Müdürü Karaca, “Bu ilkeler; ifade özgürlüğünü kısıtlayacak ya da zora sokacak değil, aksine yapılan işin kamuoyunda daha fazla kabul görmesini sağlayacak ilkelerdir. Gerek gazetelerimizin gerekse gazete çalışanlarının sorunlarının farkındayız. İnşallah tüm bu sorunlarımızın üstesinden geleceğiz. Bu yolda sizlerin de görüşlerine ihtiyacımız var. İstek ve önerilerinizi bizlere her zaman iletebilirsiniz. Yerel basından beklentimiz, ülkemizin kalkınmışlık düzeyine yakışır bir gazetecilik yapılmasını sağlamaktır” diye konuştu.
Toplantıda gazetelerin imtiyaz sahipleri ile basın emekçileri de sektörle ilgili sorun ve şikâyetlerini dile getirip, merak ettikleri soruları BİK Genel Müdürü Karaca’ya yönelttiler.
Toplantının sonunda BİK yetkilileri ile Çorum basın emekçileri, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.



(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim