Çorum Valiliği görevine atanan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç için önceki akşam ilginç bir veda yemeği düzenlendi.
Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) tarafından düzenlenen yemekte Vali Kılıç, Çorumlu gazetecilere emanet edildi.
Ulukışla ilçesi Çiftehan Çelikhan Termal Otel'de gerçekleşen programa Vali Necmeddin Kılıç, Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, Sağlık Müdürü Yılmaz Yücel, Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu, Ulukışla İlçe Emniyet Amiri Sezai Erdoğan, Çiftehan eski Belediye Başkanı ve Demirsoy Grup Başkanı Durmuş Demirsoy, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alparslan Başaran, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Mehmet Yolyapar, Cemiyet Başkan Yardımcısı Bülent Özkaleli, Niğde Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri ve üyeleri katıldı.

NGC’DEN ANLAMLI VEDA
Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin Vali Kılıç’ın hizmetlerini konu alan sinevizyon gösterisiyle başlayan programda zaman zaman duygusal anlar yaşandı.
Programın açış konuşmasını yapan Cemiyet Başkanı Alparslan Başaran, Çorum Valiliği’ne atanan Kılıç’a yeni görevinde başarılar diledi.
Niğde’ye hizmetlerinden dolayı Vali Kılıç’a şükranlarını ifade eden Başaran, NGC hakkında bilgiler vererek şunları söyledi:
“7 Mart 1989 yılında kurulan Cemiyetimiz, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve İç Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucusu ve üyesi olmasının yanında Niğde’nin en eski ve kapsayıcı basın meslek kuruluşu. Basın ahlakına uygun, dürüst ve tarafsız yayıncılık ilkeleri savunan Cemiyetimiz, bunun yanında Niğde’nin her alanda gelişmesi ve kalkınması için köprü oldu. Kurumlar arası işbirliği ve iletişimin artırılmasında lokomotif rol oynadı.”
Programda söz alan Çiftehan eski Belediye Başkanı ve Demirsoy Grup Başkanı Durmuş Demirsoy da, “Sayın Valimiz’in Niğdemiz’e, Ulukışlamız’a, termal nimet Çiftehanımız’a çok büyük hizmetleri oldu. Kendisine minnettarız. Yeni görevinde başarılar diliyor ve saygılar sunuyoruz” diye konuştu.

ERZEN: ‘ÇORUM’A BİRLİKTE HİZMET EDECEĞİZ’
Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin davetlisi olarak katıldığı programda selamlama konuşması yapan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, “Çalışkan ve verimli, devleti temsil eden bir Valiyle çalışmak bizlere onur verecek” dedi.
“Vali Kılıç’ın Niğde’ye hizmetleri bizleri de gururlandırdı” diyen Erzen, “Çorum da aynı Niğde gibi; vatanına, bayrağına, maneviyatına ve devletine bağlı bir il. Böyle bir Vali'ye kavuşacağımız için ümit ve sevinç dolu şekilde memlekete dönme heyecanı içindeyiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Niğde basınıyla kurduğu iletişim ve işbirliği nedeniyle Vali Kılıç’a NGC Başkanı Başaran tarafından plaket verildi.
Çiftehan eski Belediye Başkanı ve Demirsoy Grup Başkanı Demirsoy ise Çorum Valiliği'ne atanan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç 'a Niğde'ye, Ulukışla'ya ve Çiftehan'a yaptığı hizmetler anısına şilt takdim etti.

BAYRAK TESLİM TÖRENİ
Düzenlenen veda yemeğinde Niğde Gazeteciler Cemiyeti ile Çorum Gazeteciler Cemiyeti arasında bayrak teslim töreni de düzenlendi.
Vali Necmeddin Kılıç’ın nezaretindeki törende NGC Başkanı Alparslan Başaran tarafından Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen’e Türk Bayrağı hediye edildi.
Vali Kılıç’a yeni görevinde başarılarının devamını dileyen Alparslan Başaran, Niğde’deki gibi Çorum basınıyla da işbirliğinin sürdürülmesi temennisinde bulundu.
Niğdeli meslektaşlarının hediyesi olan Türk Bayrağı’nı öperek teslim alan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erzen de, basının en önemli görevlerinden birinin vatanın bölünmez bütünlüğü doğrultusunda hizmet verdikleri şehirlerin kalkınmasına katkıda bulunmak olduğunu vurguladı.
Düzenlenen tören, yapılan ikramların ardından sona erdi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim