Karakaş Traktör New Holland Bayinin girişimleri sonucu Anvatar Termal Otel’de New Holland biçerdöverleri hakkında çiftçilere bilgi verildi.
Çok sayıda çiftçinin katıldığı program Karakaş Traktör New Holland Bayi sahibi Selahattin Karakaş’ın açış konuşması ile başladı. Türkiye’de üretilen ve Türk mühendislerinin imza attığı traktörlerin 134 ülkeye ihraç edildiğini belirten Selahattin Karakaş, Türk Traktörün düzenlediği etkinliklerle çiftçilerin ihtiyaçlarını belirlediğini ve üretimini yaptığı araçları da buna göre geliştirdiğini vurguladı.
New Holland Bölge Sorumlusu Kadir Yüksel de konuşmasında 1954 yılından beri kesintisiz üretim yapan fabrika sayısını 2’ye çıkaran firmanın amacının Avrupalı çiftçilerin faydalandığı imkanlardan Türk çiftçisini de yararlandırmak olduğunu belirtti. Türk Traktör’ün traktör ihracatının %80’ini tek başına gerçekleştirdiğini anlatan Yüksel, Türk Traktör’ün ikinci elde de rakipsiz olduğunu ayrıca biçerdöver sektörünün de lideri olduklarını vurguladı.
Yapılan konuşmaların ardından New Holland tarafından üretilen TC5.80 ve CX5.6000 serisi biçerdöverlerin tanıtımı yapıldı.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim