Bahçelievler Öğretmen Salim Akaydın Ortaokulu ile Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerinin ortaklaşa hazırladığı Nevruz Bayramı kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu.
Fatih Sultan Mehmet İlkokulu bahçesinde dün düzenlenen kutlama programına, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Vali Yardımcısı Adem Saçan, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Müdürü Haydar Deveci günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Baharın habercisi olan Nevruz’un insanın yaşam sevincini artırdığını ifade eden Deveci, Nevruz Bayramı’nın tüm insanlık için bolluk ve bereket getirmesini diledi.
Ardından Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımı bir gösteri sundu. Geleneksel Nevruz gösterileri ile devam eden programda, protokol üyeleri okul bahçesinde ateş yakıp, sırayla ateşin üzerinden atladılar. Protokol mensupları ayrıca, yumurta tokuşturup, okul bahçesinde güvercin uçurdular.
Bahçelievler Öğretmen Salim Akaydın Ortaokulu ile Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencilerinin şiirler okuduğu kutlama programında Kafkas ve Artvin yörelerine ait halkoyunu gösterileri de sahnelendi. Müzik dinletisi ile devam eden programın sonunda ise tüm davetlilere Nevruz pilavı ikram edildi.




(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim