KESK Dönem Sözcüsü BES Çorum Şube Bşk. Ertuğrul Alper, Reyhanlı katliamından bu yana ülkenin her an nerede gerçekleşeceği belli olmayan bombaların patladığı bir ülke haline geldiğini söyledi. İstanbul Taksim’de gerçekleşen patlama ile birlikte 10 katliam yaşandığını dile getiren Ertuğrul Alper, yüzlerce insanın bu katliamlarda hayatını kaybettiğini kaydetti.
Yaşanan katliamların ard arda gelmesi ve bu kaos ortamının insanlar üzerindeki etkileri nedeniyle alanda Nevruz kutlamaları yerine basın toplantısı yaparak Nevruz Bayramı’nı kutlayacaklarını söyleyen Alper, “Barışın, kardeşliğin, dayanışmanın, özgürlüğün, direnişin, emeğin ve baharın bayramı Nevruz, bu yıl baskı, şiddet, savaş, yasak ve katliamların gölgesinde kutlanıyor” dedi.
Bayramların, halkların kültüründe birliğin, barışın ve mutluluğun sembolü olduğuna dikkat çeken Alper, tarihteki yeri itibariyle zulme, baskı ve zorbalığa karşı başkaldırının, isyan ateşinin yakıldığı gün olan Nevruz’un, halklar arasındaki barış ve kardeşlik duygularının gelişmesi ve güçlendirilmesi için bir fırsat olarak değerlendirilebilecek iken, her konuda olduğu gibi egemenlerce ayrımcılık ve halkları birbirine karşı kışkırtmak amacıyla kullanıldığını ve günümüzde de aynı zihniyetin devam ettiğini anlattı.
Gözlerini kan bürüyen, kulakları barış ve kardeşlik seslerine sağır, yürekleri kara, beyinleri örümcek ağı bağlamış savaş çığırtkanlarının ülkenin birçok yerinde halkın Nevruz’u kutlamalarını yasakladığını belirten Ertuğrul Alper, “İç Güvenlik Yasası ve Başbakanlık Genelgesi ile AKP’li olmayan kesimler hain ilan edilirken, tüm demokratik eylem ve etkinlikler yasaklanmakta, kadına yönelik şiddet meşrulaştırılırken, çocuk istismarlarına yandaş cemaat yurtlarındaki cinsel istismarlar eklenmektedir.
Çalışma yaşamındaki saldırılara her gün yenileri eklenirken iş güvencemiz de elimizden alınmak istenmekte, iş cinayetleri artarak devam etmektedir” dedi.
Eşit, özgür ve insanca yaşam mücadelesinin ilerleyebilmesinin savaş çığlıkları ile değil, emekçiler arasındaki özgürlük, barış ve kardeşlik duygularının güçlenmesi ile mümkün olabileceğini söyleyen Alper, “Bu anlamda 2016 Nevruz’unun yaşanan çatışmaları durdurarak diyalog yollarının açılmasına, ülkemizde ve bölgede barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyoruz.
Ya başkanlık ya kaos ikilemine sıkıştırılmaya çalışılan ülkemizde, başkanlığa da, kaosa da, savaşa da hayır diyoruz!
Ülkemiz bugün her zamankinden daha fazla demokrasi, özgürlük ve hoşgörüye muhtaçtır, mecburdur. Nevruz halkların kardeşliği barış ve özgürlüklere varacağımız bir bayram olsun. Eşit, özgür, laik ve demokratik bir ülkede barış içerisinde kardeşçe yaşayacağımız günlere olan inancımızla bu günü bayram kabul eden herkesin Nevruz bayramı kutlu olsun” şeklinde konuştu.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim