Amasya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kemal Polat'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, geçtiğimiz Cuma günü Turgut Özal İş Merkezi konferans salonunda yapıldı.

MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, Kamu-Sen İl Temsilcisi Selim Aydın, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Muhammed Yavuz Ünlü, Kamu-Sen’e bağlı sendika başkanları ve sendika üyelerinin katıldığı konferans saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

Konferansın açış konuşmasını yapan Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, “Türk dünyasında, beraber; aynı çığlığı, aynı feryadı, aynı türküyü, aynı ağıtı velhasıl aynı yüreklerden çıkan aynı kelamı haykırmanın adı olan Nevruz, Türk’ün bahara selam durmasıdır” dedi.

Konferansın konuşmacısı Prof. Dr. Kemal Polat ise Orta Asya’da yaşayan Türkler, Anadolu Türkleri ve İranlıların yılbaşı olarak kabul ettikleri güne Nevruz adı verdiklerini söyledi.

Konferansın sonunda Selim Aydın tarafından Prof. Dr. Kemal Polat’a üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin bulunduğu Türk Bayrağı tablosu armağan edildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim