Nevruz’un Türk dünyasının Türklük bayramı olduğunu, farklı coğrafyalarda yaşayan 200 milyon Türk’ün tek yürek olup birlikte kutladığı, Türk dünyasının en büyük ve en eski bayramı olduğunu söyleyen Ülkü Ocakları Başkanı Ünlü, Nevruz'un bugün kıştan, soğuktan, sıkıntıdan, kötülükten, yokluktan, ölümden bahara, iyiye, güzele, sevince ve varlığa geçiş olarak kutlandığını dile getirdi.

Türk kültürünün kaynaştığı, birleştiği, yaşatıldığı önemli bir tören olan Nevruz’un aslında bir tabiat bayramı olduğunu, birtakım uygulama ve inanışlarla kutlandığını dile getiren Ünlü, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Bu düşünceye bağlı olarak başka milletlerde de kutlanan Nevruz, bütün Türk dünyasında ortak kültür ve düşünce sistemine paralel olarak fikir birliği, iş birliği ve gönül birliğinin en güzel örneklerini sergilemektedir. Çok geniş bir coğrafyada yaşayan Türkleri birbirine bağlayan, bir milli örf adet ve gelenekler bütünü olan Nevruz, dini ve milli bayramlar gibi kutlanmakta, milli birlik ve beraberliğin sembolü olarak görülmektedir.

103. yıl önce yine bir Nevruz arifesinde Çanakkale’de dirilişi gerçekleştiren Türk milleti dün de Afrin’de bir başka kutlu zaferin müjdesini vermiş, Nevruz’un ruhuna uygun dirilişi gerçekleştirmiştir. “Bir ölür bin doğarız” kavlince bir bir kanını kara toprağa sebil eden aziz şehitlerimizi rahmetle anarken, cephede bin bin doğan kahraman Türk erini selamlıyoruz. Bu düşüncelerle birliğin, bereketin, bolluğun, barışın, hoşgörünün ve yeniden derlenip dirilişin sembolü olan Nevruz Bayramı, bütün Türk dünyasına hayırlı ve kutlu olsun diyoruz”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim