Nevruza aynı zamanda 21 Mart 1973 kaybettiğimiz Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölüm yıl dönümü olması da farklı bir anlam kattığını belirten Türksal, “Görmeyen ozan toprağın uyanışını yüreğinde hissetmiş benim sadık yârim kara toprak diyerek doğa sevgisini bize ne güzel anlatmıştır” dedi.

Baharın gelişi toprağın uyanışı ile OHAL'in sona erdiği 2018 yılını yaşamak en büyük arzuları olduğunu kaydeden Türksal, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“15 Temmuz darbe girişiminin fırsata çevrilmesiyle muhalif tüm kesimlerin topyekûn susturulması, etkisizleştirilmesi, temel hak ve özgürlüklerin, sendikal hakların OHAL ile askıya alınması katlanarak sürüyor. Aralarında binlerce üyemizin de olduğu on binlerce kamu emekçisi haksız, hukuksuz, sorgusuz, sualsiz ihraç ediliyor, açığa alınıyor. Tüm demokratik eylem ve etkinlikler yasaklanıyor. Kadına yönelik şiddet meşrulaştırılıyor, çocuk istismarlarına yandaş cemaat yurtlarındaki cinsel istismarlar ekleniyor, çalışma yaşamındaki saldırılara yenileri eklenerek iş güvencemiz de elimizden alınmak isteniyor, iş cinayetleri aramızdan yeni canlar almaya devam ediyor.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim