ÇORUM HABER’in yayın hayatına girmesinden sonra ise, Yolyapar’ın yazıları, “Kent Notları” , “Haberin Mutfağı” gibi köşelerde ve yer yer başka köşe başlıkları altında da imzasız olarak devam etti.
Son yıllarda ise, okurlardan gelen, “daha okunur hale getirilmesi” yolundaki öneriler doğrultusunda, Yolyapar’ın haber-yorum veya değerlendirme yazıları sürmanşetten verilmeye başlandı.
Hiç tartışmasız, bu yazıların ana teması, Çorum’un yararı, Çorum insanının iyiliği, genel anlamda da barış, dostluk, kardeşlik üzerineydi; Çorum’u bölgenin sanayi, ticaret, kültür, sanat, eğitim, sağlık, turizm merkezi ve “barış kenti” haline getirme üzerineydi.
Yalnızca geride kalan bir yıl içinde, bu doğrultuda çok sayıda yazıyı yayınladık.
Yolyapar’ın dün “Kutuplaşmaları ortadan kaldırma adına ilk ateşi Çorum yakabilir…Umutsuzluk bize yakışmaz!” başlığı altında yaptığı değerlendirmeden sonra, bazı yazıları burada hatırlatma gereğini duyuyoruz. Zira, Mehmet Yolyapar dünkü yazısında, “Yerine göre ‘lafımızı esirgemeden’ Çorum adına ‘nalına-mıhına’ özeleştiriler yapıyoruz, ama yazılarımızı dikkatli takip edenler bilirler ki, umudu da bir kenarda hep muhafaza etmeye çalışıyoruz. Onun için en zor anda bile olsa, ‘umutsuzluk bize yakışmaz’ diyoruz” ifadesini kullanıyordu.





Editör: TE Bilisim