Cumartesi günü düzenlenen Geleneksel Keşkek Günü'nde konuşan AKP İstanbul Milletvekili Kıyıklık, 1953'te açılan Çorum İmam Hatip Lisesi'nin temellerinde Kurucu Müdür Necmi Şamlı'nın büyük emeği olduğunu hatırlatarak, Çorum'daki bir İmam Hatip Okulu'na O'nun adının verilmesini önerdi.
Feyzullah Kıyıklık, Çorum İmam Hatip Lisesi'nin "Türkiye'nin ilklerinden" olduğunu ve kuruluş aşamasında son derece güçlükler yaşandığını dile getirerek, "İşte Necmi Şamlı, o en sıkıntılı dönemlerde Osman Duman hocamızla birlikte köy köy gezerek yardımlar toplamıştır. Necmi Şamlı'nın, bu okulun inşa ve ihyasına unutulmaz katkılar sağladığına şahitlik eden biri olarak O'nun adının yaşatılmasını teklif ediyorum. Necmi Şamlı hocamızın ismi, Çorum'da yeni yapılan İmam Hatip Okulları'ndan birine verilerek yaşatılabilir. Böylece yeni kuşakların Necmi Şamlı'yı tanımaları ve unutmamaları sağlanırken, kendisine olan gönül borcumuzu da bir nebze ödemiş oluruz." ifadelerini kullandı.

"SENEYE BU BAHÇEYİ PANAYIRA ÇEVİRELİM"
Feyzullah Kıyıklık, Keşkek Günü'ne katılımın az olmasından yakınarak, "Bu programda yeterli ölçüde bir kalabalık sağlanamadığını görüyorum. Bunun sebebi olarak, İmam Hatip mezunlarının paylaşma ve birleşme duygularının azlığı olduğunu düşünüyorum. Dernek ve vakıflarda daha aktif görev alarak, bu yöndeki eksiğimiz giderilebilir. Burada bulunan herkesin, seneye tertip edilecek olan Keşkek Günü'ne çoluğuyla çocuğuyla gelmesini, İmam Hatip bahçesini panayıra çevirmelerini istiyorum." dedi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim