Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Yönetim Kurulu üyesi ve Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Necmettin Uzun, 15 Temmuz Darbe Girişi sonrası metropol kentlerden taşınması gündemde olan askeri acemi birlikleri konusunda yazılı açıklamada bulundu.
Siyasilerin ve bürokratların bu konuyu fazlasıyla sahiplenmediği için sitemde bulunan Uzun, “Çorum esnafı çok mu zengin?” diye sordu.
Çorum’un sanayi şehri olduğunu ancak sanayi kuruluşlarının da zor bir dönemden geçtiğini hatta Hayat Kağıt gibi bir fabrikanın kapanma noktasına geldiğini aktaran Necmettin Uzun, Çorum’a konuşlanacak bir acemi birliğinin başta Çorum’un küçük esnafını canlandıracağı gibi Çorum’un ekonomisine ve turizmine de katma değer katacağını dile getirdi.
Milli Savunma Bakanlığı’nın büyükşehirlerdeki bazı acemi birliklerin Anadolu’da ki şehirlere taşınması projesinde Çorum’un hayal kırıklığına uğramaması gerektiğini vurgulayan Uzun, acemi birliklerin ilimize gelmemesini eleştirirken Çorum esnafının çok mu zengin olduğuna dikkat çekti.
Uzun, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şöyle konuştu: “Çorum’da ki esnaf kardeşlerimizin durumu ortadadır. Özellikle ilimizde peş peşe açılan büyük alışveriş merkezleri dolayısıyla ne yazık ki bundan esnafımız fazlasıyla etkilenmiştir. Çorum’a kazandırılacak bir acemi birliği ile bu etki bir nebze olsun azaltılabilir. Bizler esnafımızın suratının asık değil yüzünün gülmesini istiyoruz.”
Son olarak Yozgat’a acemi birliği getirilmesi için bedensel engelli bir esnaf tarafından başlatılan başkomutana yürüyüş kampanyasına da değinen Uzun, “İlla biz de mi yürüyelim” diyerek, serzenişte bulundu ve bu konuya 7’den 70’e herkesin sahip çıkması gerektiğini, Çorum’da bu konunun fitilini ateşleyen başta ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç olmak üzere tüm oda başkanlarına teşekkür etti.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim