Oda Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte İlçe Seçim Kurulu’na gelen Necmettin Uzun, mazbatasını İlçe Seçim Kurulu personeli Mahmut Dalgıç’ın elinden aldı.

Mazbatayı aldıktan sonra açıklamada bulunan Oda Başkanı Uzun, görev yaptığı 4 yıllık süre içinde üyelerine en güzel şekilde hizmet etmeye çalıştığını belirterek, “İkinci dönemde de Yönetim Kurulu’nda görev alan arkadaşlarımızla birlikte aynı heyecan ve azimle çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

591 oyla tekrar Oda Başkanlığa seçilen Necmettin Uzun, aldıkları oyların kendilerini asla şımartmayacağını ve esnaf için hizmet etmeye devam edeceklerinin altını çizerek, “Biz 4 yıl önce de halkın içindeydik. 24 saat esnafın içinde olduk ve kimseye tepeden bakmadık. Herkesi baş tacı ettik. Onlarla ilgilendik.13 Ocak'ta bize tekrardan 4 yıllık yetki verildi. Üyelerimiz bizi buraya layık gördüyse, biz de onlara layık olmaya çalışacağız. Bu kapsamda seçimde bize oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Uzun, oda üyelerinin kendilerine “Bu işi yürüyerek yapıyordunuz artık koşacaksınız” dediklerini hatırlatarak, “Kısaca koşmak için bize görev verildi. İnşallah yeni dönemde koşacağız. Bize oy veren, vermeyen, seçime katılan, katılmayan herkese teşekkür ediyorum. Bin 100 üyemiz var. Çorum’daki en büyük meslek odasıyız. Bir ayrım yapmak kesinlikle olmaz. Bugünden itibaren muhalefetteki arkadaşlarımız da ziyarete geliyorlar, onlarla da kucaklaşıyoruz. Biz şehirde ve sanayimizin içinde bir aileyiz. Bir seçim heyecanı olacak, muhalefet olacak ama bizi üzen taraflar da oldu. Yapılan güzel işler vardı, bunlar için bir teşekkür etselerdi ama bu teşekkürü bile çok gördüler. Verdiğimiz sözler, vaatler var. Bunlar seçim vaadi değil, kimseyi kandırmak için seçim vaadi vermedik. Biz esnafımız için hizmet etmeye devam edeceğiz. Arkası kesilmeyecek Allah'ın izniyle geçmişte olduğu gibi bundan sonra da en iyi şekilde çalışarak başarılı olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Necmettin Uzun Başkanlığı’ndaki Oda Yönetim Kurulu Alattin Yalçın, Mehmet Murat İlter, Ahmet Bektaş, Mustafa Türkcan, Halil Yiğitoğlu, Mustafa Fındıkcı, Niyazi Bulut ve Kadir Akdağ’dan oluşurken, Denetim Kurulu ise İsmail Yağlı, Özkan Ersoy ve Elvan Baykal’dan oluşuyor.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim