Buhara Kültür Merkezi'ndeki panele Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı.

BAŞKAN KÜLCÜ'YE ÖZEL TEŞEKKÜR
Panelin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Necip Fazıl'ın kendini gençlere adayan bir düşünce ve eylem adamı olduğunu belirterek, "Özellikle 1934’te Arvasi hazretleriyle tanışmasından sonra, mücadelesine başlamıştır. Bu projemiz gençlerimizin Necip Fazıl’ı anlamaları yönünde önemli bir kapı açacak. Belediye Başkanımızı bu konularda hassasiyet taşıyor. Bu hassasiyetinden, milli duruşundan dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Eski Tarım Bakanı Sami Güçlü'nün danışmanlığında Bolu, Kocaeli, Ankara, Aksaray ve Çorum Necip Fazıl Kısakürek Okuma Grubu öğrencilerinin verdiği panelde şairin çocukluk yılları, aile yapısı, hayatı, gençlik tasavvuru ve basında yer aldığı haberlerle ilgili sunum yapıldı. Lise ve üniversite öğrencileri tarafından yapılan sunumda, Necip Fazıl’ın şiirlerine de yer verildi.
Panelin ardından şairin fotoğraflarının bulunduğu resim sergisinin açılışı yapıldı.

İKİNCİ PANEL ÖZEJDER SBL'DE YAPILDI
Buhara Kültür Merkezi'ndeki panel ile aynı saatte ikinci bir panel de Özejder Sosyal Bilimler Lisesi'nde düzenlendi.
AK Parti Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, Eski Tarım Bakanı Sami Güçlü, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Araştırmacı-Yazar Mehmet Çetin ile çok sayıda öğrencinin katıldığı panelde Necip Fazıl, her yönüyle öğrencilere anlatıldı.
(Belediye Basın Birimi)
Editör: TE Bilisim