Türk Tarım Orman Sen 17 nolu Şube Başkanı Necati Gül, ekmeğin, ülkede kahvaltı ve diğer öğünlerde en çok tüketilen gıda maddesi olduğunu belirterek ekmeğin en çok dar gelirli vatandaşların sofrasının vazgeçilmezi olduğunu belirtti.

Çorum’da Mart 2018’de fırıncıların 250 gram olan ekmeğin ağırlığını 200 grama düşürdüğünü ve ekmeğin fiyatının  1 TL olmasına karar verildiğini belirten Gül, “O zaman ekmeğe %25 gizli zam yapıldı” dediklerini hatırlattı.

Gizli zam yapıldı dedikleri o günlerde Çorum Belediyesine ait BELTAŞ A.Ş yetkililerinin; halk ekmeğin 250 gramdan devam edeceği fiyatının da 75 kuruş olacağını duyurduğunu belirten Necati Gül, bu güne kadarda 250 gram ekmeğin 75 kuruştan halka sunulduğunu anlattı.

Gül, Dolardaki yükselişle birlikte firmaların ürünlere zam yapmak yerine miktarlarında azaltma yaparak gizli zam yaptığını ve bunun son günlerin en önemli gündem konusu olduğunu, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin; “Fakirin fukaranın ekmeğini fırsat bilip bunu bir şekilde kullanmaya çalışan fırsatçılara sesleniyorum, vatandaşın ekmeğine göz diktirmeyeceğiz. Yeni yıla kadar ekmekte fiyat artışı yok” dediğini hatırlattı.

Basında yer alan haberlere göre Çorum Belediyesine ait BELTAŞ A.Ş’nin; halk ekmeğin ağırlığını 250 gramdan 200 grama düşürdüğünü ve fiyatında değişiklik yapmadığını öğrendiğini belirten Gül, “Gizli zammın en çok konuşulduğu, hükümet yetkililerinin bununla mücadele edileceğini belirtiği şu günlerde bu yapılanın doğru olduğunu söylemek mümkün değil. Çünkü halk ekmek fiyatı gizli zamla artmış, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin sözü yerde kalmış oldu. Hani yeni yıla kadar ekmekte fiyat artışı yoktu? Artık günde 4 ekmek alan bir aile, bu gramajla 5 ekmek almak zorunda kalacak. Gizli zam oranını  gelin siz hesaplayın.

Bu yapılanı doğru bulmuyor, fırsatçıların; bu yaptığınız gramaj düşürmeyle sizleri örnek göstereceğini, hükümetin bu fırsatçılarla mücadelesine gölge düşüreceğini bilmenizi istiyorum. Eğer bir zorunluluk var idi ise neden bugün? Şartları biraz daha zorlamanız gerekmez miydi?” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim