Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Gül, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e teşekkür etti. Sürecin bu noktaya gelmesinde daha önceden sesi çıkmayan sendikaların şimdi sesinin çıktığını dile getiren Gül, “Bugün seslerinin gür çıkmasındaki gerçek niyetlerini çok iyi biliyoruz” dedi.
Gül, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik, bunca yıllık Tar-Gel mücadelesinin arkasından ortaya bir niyet koydu. ‘Tar-Gel projesinde çalışan arkadaşlar ile diğer kadrolu meslektaşları arasındaki farklar ortadan kalkacak’ dedi. Bu konunun nasıl çözüleceğini, ‘Fark’ ifadesinden ne kastedildiğini, mutlaka takip edeceğiz. ‘Zimmetli işletme’ tabiri de bize geçmiş uygulamalardan bakıldığında pek yabancı gözükmüyor. Onu da takip edeceğiz. Dilerim dağ, fare doğurmayacaktır.
Sayın Bakanın gösterdiği iyi niyetli çabalara, bu anlamda bahse konu çalışanların ve konuyu başından itibaren bizzat sahiplenen sendikaların ‘Hukuka uygun çalışma şartları’ taleplerine gösterdiği pozitif karşılığa öncelikle teşekkür ederiz.
Yine anmadan geçemeyeceğimiz bir husus ise diğer kamu kurumlarında 4/b statüsünde görev yaparken 4/A’lı kadroya geçip, mevcut eski kadrolularla ayni hukuki statüyü paylaşan 12 kamu kurumu çalışanları ortada iken, GTHB'nda, TARGEL kökenli kadrolarda görev yapan meslektaşlarımıza ayrım yapılırken buna ses çıkarmayan, bakanlık yönetimi ile ‘Al takke ­ ver külah’ misali kol kola iş yaparken bu probleme gıkı çıkmayan sendikacıların bugün seslerinin gür çıkmasındaki gerçek niyetlerini çok iyi biliyoruz. Ortak hareket etmek için yazdığımız yazıyı bile almaktan imtina eden, resmi yazımızı iade edenlerin bugün son gelinen noktaya sahip çıkmaya çalışılmasının arkasındaki gerçeği arkadaşlarımız çok iyi bilmektedir.
Son açıklama sonrası yapılacak düzenleme inşallah beklentileri karşılayacaktır. Tar-Gel projesinde çalışan üyelerimize ve çalışanlarımıza hayırlı olsun."
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim