Gül, “Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısının genel gerekçesinde nitelikli yabancı çalışan vurgusu tekrar tekrar belirtilmekte ancak bu niteliklerin neler olduğu, nasıl ölçüleceği, nasıl denetleneceğine dair hiçbir akılcı, bilimsel, nesnel ölçüt, kural ve koşul öngörülmemiştir” dedi.
Ziraat fakültelerinde 20 binin üzerinde öğrencinin öğrenim gördüğünü, her yıl 5 bin kişinin ziraat mühendisi olarak mezun olduğunu kaydeden Gül, “25 bin ziraat mühendisi işsizdir. Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı yasalaşırsa işsizlik daha da artacak, mesleki nitelik ve haklar aşınacak, hak kayıpları yaşanacak, ülkemiz sahte mühendis ve mimar ile dolacak ve mesleğimiz ile birlikte ülkemiz büyük bir darbe alacaktır” ifadelerini kullandı.
Ülke vatandaşlarına tanınmayan hakların yabancı çalışanlara tanınamayacağını belirten Gül, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Mesleğimiz ve geleceğimiz ile oynanmasına izin verilmesin. İşsiz kalmak, düşük ücretlerle çalışmak istemiyoruz. Diplomalı ve "nitelikli" işsiz olmak istemiyoruz. Bizler bu ülkenin mühendisleri olarak uluslararası işgücü kanun tasarısının geri çekilmesini hükümetten talep ediyor; başta Çorum milletvekilleri olmak üzere tüm milletvekillerinden destek bekliyoruz.” (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim