Ziraat Mühendisleri Odası Çorum İl Temsilcisi Necati Gül, Memursen tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre Ocak ayında Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 1.534,14 TL, yoksulluk sınırı ise 4.128,072 TL olarak açıklandığını belirterek tabloya bakıldığında bir memurun 2.500 lira maaş aldığı Türkiye’de kaç memurun açıklanan rakamın üstünde maaş aldığının düşündürücü olduğunu ifade etti.
Memur Sen'in açıkladığı bu rakama göre memurların %90’ının yoksulluk sınırının altında yaşamını sürdürdüğünün ortaya çıktığını kaydeden Gül, bu rakamın aslında daha da yüksek olduğunu ama sendikalar içinde en düşük rakamı açıklayanın yine Memur Sen olduğunu ifade etti.
Söyleme gelince yetkili olmakla ve her şeyi yapmakla öğünen bu sendikanın bazı soruları da cevaplaması gerektiğini dile getiren Gül, “2016 - 2017 yılları için imzalanan toplu sözleşmenin altına imza koyarken bu hesaplamayı yapmadınız mı? Tabii ki yaptınız. Çünkü 6 Ağustos 2015 tarihinde yaptığınız açıklamada yoksulluk sınırının 3.687 lira olduğunu belirttiniz. Aradaki fark 441,072 lira. Yoksa matematikte ki en basit dört işlemi de mi biliyorsunuz? Hangi memur ve emekli ocak ayında bu kadar fark aldı? Altına koyduğunuz imza ile Memur ve emeklinin aldığı zammını da bildiğinize göre varın aradaki farkın yüzdeliğini de siz hesaplayın.
Bu memura yapılan bir ihanet değil mi? O sözleşmenin altına nasıl imza attınız?
Yoksa bile bile mi attınız? Memur ve emekli hakları dışında her konuda konuşan ama konu memurla olunca lal olan genel merkez yöneticileri başta olmak üzere diğer sendika temsilcilerine soruyorum. Bu nasıl sendikacılık?” dedi.
Memurlar olarak Memur Sen’e haklarını helal etmediklerini belirten Necati Gül, Memur Sen’in memurların haklarının yenmesine vesile olduğunu iddia etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim