“Ben de parayı bankaya yatırıp yattığım yerden para kazanmasını bilirim” diyen Ahlatcı, altın rafinerisinin faaliyete geçtiğini, güneş enerjisinin tamamlandığını, AVM inşaatının devam ettiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tesislerin açılışını yapacağını ve öğrenci yurdunun da temelini atacağını söyledi.

Ahlatcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Çorum Belediyespor’a 1 milyon liralık bağışını açıkladığı basın toplantısında, Çorum sevdalısı bir insan olduğunu ve tüm yatırımlarını Çorum’a yaptığını belirterek, yurt inşaatında meydana gelen toprak kayması ile ilgili olarak da ayrıntılı bilgiler verdi.
Ahmet Ahlatcı, şöyle konuştu:
“Hepinizin bildiği gibi, bir yurt yaptırıyoruz. Burası annemizden kalan bir yer. Hayırlı bir iş yapalım, kız öğrenci yurdu yapalım dedik. Burada yeşile ruhsat verilmiş değil. Zaten 97 tane daire yapımına uygun.
1500 öğrenci kapasiteli bir yurt yapmak üzere çalışmalara başladık. Zemin etüdü yaptıktan sonra 32 metre yerin altına fore kazık çaktırıyoruz ki temel sağlam olsun.
Arkadaşlar, şöyle düşünün, Çorum-Ankara yolunu trafiğe kapatırsanız hiç kaza olur mu? Elbette olmaz. Kaza olacak diye arabaya binmeyecek miyiz? Burada da böyle düşünmek lazım. Neymiş efendim, temel çökmüş de inşaat durdurulmalıymış. Bir defa temel çökme gibi bir durum söz konusu değil. Toprak kayması var ve biz gerekli tüm önlemleri aldık. İnşaatımız tüm hızıyla devam ediyor.
Bugün inşaatın yapımı durdurulsun diye kıyameti koparanlar, yarım metre bile temeli olmayan binalarda oturuyorlar. Biz sağlam olsun diye yerin 32 metre derinliğinde sert tabakayı bulmuşuz ve Mart’tan beri daha temel yok 6 milyon lira para harcamışız.
Arkadaşlar, ne olur vizyonunuz biraz geniş olsun.
Ben Çorum sevdalısıyım ve Çorum için yapmayacağım şey yok. Birçok arkadaşımızın yaptığı gibi, ben de paramı bankaya yüzde 12 ile yatırmasını biliyorum, ama benim derdim Çorum’un kalkınması, gelişmesi. Altın rafinerisini açtık, güneş enerjisini kurduk, AVM inşaatı tüm hızıyla sürüyor. İnşallah 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Sayın Cumhurbaşkanımız bu tesislerin açılışını yapacak, kız öğrenci yurdunun temelini atacak. Tüm bunlar Çorum’un gelişimi ve kalkınması için.
1973’te Çorum, Konya ve Kayseri’nin nüfusu aynıydı. Bugün Çorum yerinde sayarken, Konya ve Kayseri’nin geldiği nokta ortada. Tüm bunlar yatırımlarla oluyor. Biz böyle yatırımlar yaparken, birilerinin çıkıp bizi haksız yere eleştirmesi doğru bir yaklaşım değil. Ortada eleştirilmesi gereken bir durum varsa elbette eleştirilsin, ama biraz da bizim penceremizden bakın.
Tüm bu yaptıklarımız Çorum’un gelişimi ve kalkınması için. Tüm bu yapılanlar benim veya çocuklarımın değil, Çorumlularındır. Esas zenginlik, bir şeyleri kullanma ölçüsüdür.”
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim