AK Parti İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi toplantısında bir konuşma yapan AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ceylan, Çorum’un 2002 yılından buyana düzenlenen her seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a VE AK Parti’ye sahip çıktığını ve 31 Mart 2019 yerel seçimin de de yine sahip çıkacağından kuşkusu olmadığını kaydetti.

Çorum’da yüzde 68 oy oranına ulaştıkları zamanlar olduğunu belirten Ceylan, “Önümüzde önemli bir yerel seçim var. 2002 yılındaki seçimden bu yana 7 Haziran dışında girdiğimiz her seçimden bir önceki seçimden daha fazla oy alıp yolumuza devam ettik. Bu seçimde de bunu bekliyoruz. Çorum’un genel yapısını biliyoruz. En yüksek oy aldığımız yüzde 68 bandını zorlayıp üzerine çıkmamız lazım. Bundan olduğu gibi seçimler gibi büyük bir başarı ile 2023 hedefine daha hızlı koşacağız. Bunu sağladığımız zaman önümüzde kimse duramayacak” dedi.

Türkiye’nin üzerinde çeşitli oyunların oynandığını anlatan Milletvekili Ceylan, “15 Temmuz’da ülkemizi bölmek ve yıkmak isteyenlere karşı bir olduk ve bu darbeyi püskürttük. En son olarak ise ekonomimizi hedef aldılar ve yine birlik olarak bunu da atlattık. Ne yaparlarsa yapsınlar asla bizleri yıkmayı başaramayacaklar. Bayrağımızı indiremeyecekler, ezanımızı susturamayacaklar” şeklinde konuştu.

“EZAN EVRENSELDİR”

Türkiye’yi karıştırmaya ve insanları bir birine düşürmek adına bir takım oyunların hale devam ettiğini kaydeden Ceylan, sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi ise yeniden ezanımızı tekrar Türkçe okutmak istiyorlar. Hatırlarsanız CHP iktidarı zamanı olan 1933 yılından ilk kez ezanımız Türkçe olarak okutulmuştur. 17 sene halkımıza zülüm yaşatmışlardır. 1950 yılında ise rahmetli Adnan Menderes ile ezanımız Türkçe okutulması kaldırılmıştır. Oysaki ezan evrenseldir. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu böyledir. Şimdi yine aynı zihniyet olan kendi milletvekilleri ezanımızı yine Türkçe okutmak istiyor”

Konuşmasının sonunda AK Gençlikten 31 Mart yerel seçimde Çorum’da bulunan 16 belediyeyi AK Parti ile tanıştırmak adına gece gündüz demeden çalışmalarının sözünü isteyen Milletvekili Ceylan, “31 Mart’ta bir olacağız diri olacağız ilk önce Çorum olacağız sonra ise Türkiye olacağız. 16 altı belediyemizi Ak Parti belediyesi ile tanıştıracağız var mısınız?” dedi.

Salondaki AK Gençlik üyeleri ise “söz” diye hep bir ağızdan bağırdı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim