4 yıl önce Diyarbakır’dan Çorum’a göç eden 6 çocuklu Aslan çifti, üç gündür kayıp olan 15 yaşındaki çocukları Süleyman Aslan’ı bulmak için gece gündüz çalışıyor.

Acılı anne çocuğunu çok özlediğini ve artık çocuğundan haber almak istediğini söylerken gözyaşlarını tutamadı. Anne Mebiriye Aslan, “O Benim gözbebeğim. Ne olur yavrumu bulup bana getirsinler. Ben onsuz yaşayamam” dedi.

Baba Kasım Aslan ise yaptığı açıklamada “Oğlum daha 15 yaşında, zihinsel engelli. Çorum’da sık sık evden kaçardı. Bazen polis bulup bize teslim eder bazen de biz bulur evimize getirirdik. Ancak bu kez durum çok farklı, oğlum üç gündür kayıp en son Ankara’da bir büfe işletmecisi onu bulup polise teslim etmiş ve beni aradılar 'Oğlunuz bulundu gelin alın' dediler. Ben üç gün önce hemen Ankara’ya hareket ettim. Verilen adrese gidip oğlumu teslim aldım. Gazi Mahallesi’nde yürürken 'Baba lavaboya götür beni' dedi. Bende götürdüm. Bu sırada nasıl oldu anlayamadım. Bir yolunu bulup kaçmış, o bölgeyi taradım ancak bulamadım. Yine kayıp başvurusunda bulundum. Şu ana kadar hiçbir sonuç alamadım. Dediğim gibi oğlumuz zihinsel engelli başına bir iş gelmesinden korkuyoruz. Allah rızası için onu gören veya yerini bilenlerin 0544 421 04 23 numaralı telefona haber vermelerini rica ediyorum” dedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim