“En büyük eserim” dediğin, ulus olarak sonsuza kadar yaşatmakta kararlı olduğumuz Cumhuriyet’i kuran ve gençliğine, daha doğrusu milletinin namusuna emanet eden sensin!
Savaş yorgunu, yenik bir ülkenin yıkıntıları arasından, adeta küllerinden yeniden doğan ve geleceğe umutla bakan pırıl pırıl bir devleti yeşerten sensin!
Devrimlerinle, ilkelerinle, çağdaşlaşma sürecini başlatan, bu halka “ulus” olma bilincini aşılayan, “egemenlik ulusundur” prensibini zihinlere kazıyan, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmayı hedef olarak genç Türkiye Cumhuriyeti’nin önüne koyan sensin!
Seni hiç unutabilir miyiz yüce insan! Aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde, bir kez daha önünde saygıyla eğiliyor, hiç bitmeyen ve bitmeyecek olan büyük bir özlemle, şükranla, rahmetle anıyoruz seni!
YÜCE ATATÜRK! TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNDE SONSUZA KADAR YAŞAYACAKSIN. 

ULU ÖNDER’İ ANIYORUZ
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 78. Yılında şükran ve minnetle anılacak. Atatürk’ü anma töreni bugün sabah 08.55’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve saygı duruşu boyunca da il genelinde sirenler çalınacak.
Yapılacak anma töreninden sonra saat 09.30’da Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecek. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak olan anma programında günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirilecek. Programda öğrenciler şiirler okurken, Atatürk Oratoryosu da gerçekleştirilecek.
(Haber Merkezi)

 
Editör: TE Bilisim