Basın açıklamasında konuşan KESK Dönem Sözcüsü Ertuğrul Alper, acıların bitmediğini, gözyaşının dinmediğini, kanın durmadığını belirterek, “13 Mart 2016 tarihinde Ankara’da gerçekleşen, aralarında üyelerimizin yakınlarının da olduğu en az 37 insanımızın yaşamını yitirmesine, onlarcasının yaralanmasına neden olan bu insanlık dışı katliamı gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri buradan lanetliyoruz.
Sivil halka yönelik saldırıların insanlığa karşı suç olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.
5 Haziran 2015 Diyarbakır, 20 Temmuz 2015 Suruç, 10 Ekim 2015 Ankara, 12 Ocak 2016 Sultanahmet/İstanbul, 17 Şubat 2016 Ankara ve 13 Mart 2016 Ankara olmak üzere 6 bombalı saldırının yaşandığını anımsatan Alper, açıklamasında şunları dile getirdi:
“Diyarbakır’dan İstanbul’a, Suruç’tan Ankara’ya Türkiye’de son 10 ayda sivillerin can verdiği altı bombalı saldırı yaşandı.
Ankara 5 ay içinde 3. kez sarsıldı, kahroldu. Kuzeyden güneye, doğudan batıya ülkemizin dört bir yanını acı sarmışken, her gün yüreğimize ateş düşerken,“Ya biz, ya kaos!” diyerek iktidarının devamlılığını sağlayanların sorumluluğunu görmezden gelemeyiz.
Şiddet şiddeti, bomba bombayı getiriyor. Akan her damla kan ve gözyaşı daha fazla kan ve gözyaşını getiriyor. Dört bir yanımız kan, barut kokuyor. Ne bugünümüzün ne de yarınımızın en ufak bir güvencesi kalmadı.
Son bir yıl içinde yüzlerce insanımızın yaşamını yitirmesine yol açan saldırı ve katliamlara rağmen Cumhurbaşkanının hala “endişe etmeyin” demesinin kendisi en büyük endişe kaynağıdır. Endişe etmemiz için daha ne kadar ölmemiz gerekiyor?
Sözün bittiği noktadayız!
İçte ve dışta savaş konseptinde ısrar eden, toplumsal kaygı ve güvensizlik ortamını kendi hedefleri için desteğe dönüştürmeye çalışan AKP Hükümeti bu şekilde yeni katliamlara davetiye çıkarmaktadır.”
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim