Çorumspor’un önceki hafta Tokatspor karşısında ortaya koyduğu etkili futbolun ardından alınan 2-0’lık galibiyeti bir derbi maçın atmosferinin sonucu olarak görmüştüm. Geçtiğimiz hafta da Etimesgut Şekerspor karşısında ilk 15 dakika hariç aynı etkili futbolu tekrarlayıp aldığı 2-1’lik galibiyetle liderliğe yükselirken, istikrarı da yakaladı. Çorumspor’un bu futbolu sürdürmesi halinde bir üst gruba çıkacak üç takımdan biri olma şansını büyük ölçüde artırırken, alınan seri galibiyetler, tribünlere de olumlu yansıdı.

Maça konuk Şekerspor atak başladı. Çorumspor’a önde pres yaparak kanatlardan ataklar geliştirip uzaktan şutlarla gol aradılar. Mümkün olduğunca topu kalelerinden uzakta tutma gayreti içerisinde sürpriz golle skoru lehine çevirmeye çalıştılar.

Çorumspor, ilk 15 dakikada oyunu kendi yarı sahasında kabullendi. Rakip kalede tek bir pozisyona bile giremedi. Bunda, cezalı Uğurtan’ın yerine oynayan Fatih’in ataklara katılmamasının yanında yine kart cezalısı olan Emre’nin yerine oynayan Alaaddin’in etkisiz kalmasının rolü büyüktü.

Çorumspor’u rahatlatıp harekete geçiren gol 19. dakikada Aydın’ın ayağından çıkan füzeden geldi. Bu golün getirdiği moral, oyunda üstünlüğün Çorumspor’a geçmesine neden oldu. Etkili ve tempolu ataklarla ikinci golü arayan Çorumspor ilk yarının uzatma dakikalarında Ali Köse’nin akıl dolu vuruşu sonunda istediğini elde etti ve ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

İkinci yarı başladığında tüm şartlar Çorumspor’un lehine idi. Şekerspor ise Çorumspor’un aksine stres yüklüydü. Şekerspor’un ikinci yarının başındaki baskısı, tribünlerdeki taraftarların da desteği ile Çorumspor’un savunmada iyi yerleşmesi sonucu etkisiz kaldı. Bu durum 89. dakikaya kadar devam etti. Bu dakikada gelişen Şekerspor atağında Erhan’ın ortasında kaleci Özcan boşa çıkınca Ahmet kafayla topu filelere gönderdi. Allah’tan bu gol maçın sonlarında geldi. Gol daha önce gelmiş olsaydı sıkıntı olabilirdi.

Emre’nin yokluğundu yerine oynayan Alaaddin, ikinci yarının başında bulduğu pozisyonu gole çevirebilseydi maç erken bitebilir ve skor daha farklı olabilirdi.

Çorumspor, bu zorlu maçın ardından gülen taraf olurken, ilk kez puan farkıyla liderliğe yükselmesi büyük başarıdır.

Çorumspor, üst üste Çankırı ve Kırşehir deplasmanlarına gidecek. Bu maçlarda alacağı sonuçlar gruptaki geleceğini büyük oranda etkileyecek.

Çorumspor’un bundan sonraki maçlarının final havasında geçecek olması nedeniyle, futbolcuların cezalı duruma düşmemek için daha dikkatli olmaları gerekiyor.

Maçtan sonra futbolcuların ve taraftarların liderlik kutlamaları da görülmeye değerdi.

Maçın hakemi Murat Özcan, çok koşarak pozisyonlara hep yakın oldu. Maçın kaderini etkileyecek bir hata yapmadı. Yardımcıları ile uyumu iyiydi.