Sokaklar ve okul çevrelerinde torbacı olarak tabir edilen zehir tacirlerini barındırmayan Çorum polisi, yaptığı başarılı operasyonlarla terör örgütlerinin en önemli gelir kaynaklarından biri olan uyuşturucu satıcılarına darbe vurmaya devam ediyor. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü organize çalışmalar sonunda 2017 yılının piyasa değeri 100 binlerce lirayı bulan kaçak sigara, kubar esrar, eroin ve metamfetamin gibi değişik türlerde uyuşturucu maddesi ele geçirildi.
Yasa dışı yollarla ülkeye sokulan uyuşturucu maddeler ve kaçak eşyalar, başta İstanbul olmak üzere, batı illeri ve Avrupa ülkelerine sevk edilmek isteniyor. Edinilen bilgiler doğrultusunda risk analizi yapan Narkotimler bünyesinde oluşturulan özel ekipler, Çorum'daki uyuşturucu ve uyuşturucu madde ticaretine yönelik operasyonlarda 247 kişiyi gözaltına aldı. Hakkında yasal işlem yapılan zanlılardan 60’ı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bugüne kadar il genelinde düzenlenen 115 operasyonda 162 kilo 933 gram esrar, 26 gram eroin, 24 bin 836 sentetik uyuşturucu hap, 2 bin 501 ecstasy, bin 90 gram kannabinoid, 1 gram metamfetamin, 52 gram Afyon sakızı ve 4 bin 463 adet Hint keneviri ele geçirildi.

Editör: TE Bilisim