Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından il genelindeki uyuşturucu ile mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Toplumun bilinçlendirilmesi için kamu kuruluşlarında eğitim faaliyetleri düzenlenirken kent merkezindeki bulunan billboardlarda da vatandaşların uyuşturucuya karşı bilinçlendirilmesi ve suçun engellenmesi amacıyla tanıtım yapılıyor.

SOSYOLOG, PSİKOLOG VE UZMANLARA EĞİTİM

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ülke genelinde faaliyete alınan Narkorehber Projesi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli sosyolog, psikolog, uzman ve diğer kamu personellerine yönelik eğitim verildi.

ASP toplantı salonunda düzenlenen eğitimde Narkotik polisleri tarafından “Uyuşturucu maddenin tanımı, sınıflandırması, sokak satıcılarının tanınması, şüpheli mekanlar konusunda” sunum yapılarak, bilgi paylaşımında bulunuldu. Müdürlük tarafından ayrıca Şubat ayı içerisinde diğer kamu kurum personellerine de Narkorehber Eğitimi verilmesi planlandı.

WHATSAPP İHBAR HATTI

Eğitim faaliyetleri yanında “0552 155 19 19” numaralı Narkomobil “Whatsapp Uyuşturucu İhbar Hattı”nın da tanıtımı da yapılıyor. Narkomobil projesi kapsamında; bir hafta boyunca Valilik Önü, Rüstem Eren Parkı Yanı, Tuzcular Petrol Sanayi Girişi, karayolları Karşısı, Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi önü, Tedaş Önü, Atatürk Lisesi yanı, Kapalı Spor Salonu girişi, Devlet Hastanesi Kavşağı, Sağlık Meslek Yüksekokulu Karşısı, Kız Meslek Lisesi girişi, İmam Hatip Lisesi girişi, 23 Nisan İÖO Önü, Buhara Kız Meslek Lisesi Önü, İlim Yayma kavşağı, Ticaret Lisesi, Murat Petrol Karşısında bulunan bilbordlarda Narkomobil “Whatsapp Uyuşturucu İhbar Hattı”nın tanıtım görseli yayınlandı.

BROŞÜRLERLE DE BİLGİLENDİRME

Reklam çalışmalarına ek olarak uyuşturucu potansiyeli yüksek, yakalama yapılan mahallelerde toplumsal bilincin oluşturulması ve ihbar mekanizmasına katkı sağlanması için ikametlerin posta kutularına broşür dağıtımının da yapılması için çalışmalar sürüyor. Çalışmalar kapsamında ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarının giriş ve çıkış kapılarına tanıtım görseli asılacak.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim