Çorum'da bu gece Ankara-Samsun Karayolu üzerindeki özelleştirilen Çorum Şeker Fabrikası önünde saat 11.00 sıralarında toplanan nakliyeci ve üreticilerden oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, 50 gündür alacaklarının ödenmediğini iddia ederek fabrika yöneticileriyle görüşmek istedi. 

Taleplerine olumlu yanıt alamayan grup, daha sonra fabrika girişinde eylem başlattı. 

Fabrika önünde bekleyen grup Ankara-Samsun Karayolunu Samsun istikametini tek yönlü olarak trafiğe kapatarak oturma eylemi başlattı. Grubun, eylemi nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Eylem sırasında zaman zaman grupla bazı sürücüler arasında gergin anlar da yaşandı. Bir yolcu otobüsünün şoförü ile yolu kapatan gruptaki bazı kişiler arasında tartışma ve sonrasında kavga yaşandı. Bazı sürücüler de korna çalarak duruma teki gösterdi.

Yaşananlar üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen jandarma, gruba müdahale etti. Yaşanan adbede sonrasında yol yaklaşık yarım saat sonra yeniden trafiğe açıldı. Öfkeli grup yolun trafiğe açılmasından sonra bu kez de fabrika girişindeki firmanın tabelalarına zarar verdi. Şeker fabrikasını işleten firmanın isim ve logosunun bulunduğu afişleri söküp, nizamiye girişindeki tabelayı taşladı. Jandarma tarafından sakinleştirilen grup, daha sonra eylemle son verdi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim