Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Liseler Arası Ezbere Naat-ı Şerif Okuma’ yarışması yapıldı.
İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince Devlet Tiyatrosu Salonu’nda gerçekleştirilen törende, finale kalan öğrencilere ödülleri verildi.
İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt, şube müdürleri ile çok sayıda öğrencinin katıldığı yarışma programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Haftası sinevizyonunun izletilmesi ile başladı.
Yarışma programında günün anlam ve önemi ile ilgili kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, Hz. Peygamberin dünyaya teşriflerinin 1444. yıldönümünü münasebeti ile ilimizde çeşitli etkinliklerin organize edildiğini ifade ederek, programların hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin tüm insanlığa hayırlar getirmesini dileyen Müftü Aşık, “Eğer ki ailenizde ve toplumda huzurlu olmak istiyorsanız; kendinize Allah’ın Resulü Hazreti Muhammed’den başkasını örnek almayınız” dedi.
4 okuldan 4 öğrencinin katıldığı yarışmada 325 puan alan Öğretmen Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi öğrencisi Abdulkadir Öncül birinci oldu.
Naat-ı Şerif ziyafetinin sunulduğu yarışmada 294 puan alan Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Batuhan Efe ikinci, 276 puan alan Mehmetçik Anadolu Lisesi öğrencisi Nisa Nur Boyacı üçüncü ve 260 puan alan Çorum Anadolu Lisesi öğrencisi Melike Nur Doğru dördüncü sırada yer aldı.
Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi İlahi Korosu’nun da sahne aldığı etkinliğin sonunda, yarışmada dereceye giren öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfı tarafından para ödülü verildi.


(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim