Hitit Üniversitesi’nin 10’uncu, Çorum Meslek Yüksekokulu’nun ise 40’ıncı kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında inşaat çalışmaları sona eren Meslek Yüksekokulu 1. Etap (İdari Bina ve Eğitim Uygulama Merkezi) ile 2. Etap (Yemekhane, Kantin, Kafeterya, Konuk Evi, Konferans Salonu, Çok Amaçlı Derslikler ve İl Sınav Merkezi) binalarının açılışı yapıldı.
Hitit Üniversitesi Çorum Meslek Yüksekokulu bahçesinde gerçekleştirilen programa AK Parti Çorum Milletvekilleri Sami Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İmar ve İskan Eski Bakanı Prof. Dr. Ahmet Samsunlu, Ak Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, daire müdürleri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan’ın açış konuşması ile başlayan programda İmar ve İskan Eski Bakanı Prof. Dr. Ahmet Samsunlu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ak Parti Çorum Milletvekilleri Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Ahmet Sami Ceylan ve Salim Uslu birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından İdari Bina ve Eğitim Uygulama Merkezi ile yemekhane, kantin, kafeterya, konuk evi, konferans salonu, çok amaçlı derslikler ve il sınav merkezinin bulunduğu ikinci etap bina açıldı.
Yüksekokul ve üniversitenin kuruluşunda emeği geçenlere plaketlerinin verildiği törenin ardından, Prof.Dr. Ahmet Samsunlu, Hayrettin Koyuncu ve Dr. Rifat Patır’ın isimlerinin verildiği üç dersliğin açılışı gerçekleştirildi. Tören, davetlilere yemek ikramı ile sona erdi.





(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim